آموزش شیوه های علمی نقد ادبیات کودکان و نوجوانان؛/۴/
شرایط فرهنگی جامعه آموزش نقد ادبی را پذیرا نیست
با نگاهی به آسیب هایی که در فضای فرهنگی کشور وجود دارد من جمله فضای نشر و وضعیت انتشار کتاب و ساختار پیچیده آن درنگ بر مسائلی چون آموزش شیوه های علمی نقد ادبی به کودکان و نوجوانان الزامی است.
«در باب شهریار» و اندیشه های ماکیاولی
کتاب «در باب شهریار؛ تفسیر ۵۲ ایده طلایی از نیکولو ماکیاولی»، نوشته «تیم فیلیپس» با ترجمه «مریم تقدیسی» از سوی انتشارات ققنوس منتشر شد.
با نگاهی بر شبکه تازه راه اندازی شده؛
رسیدن زنجیره شبکههای تخصصی سیما به شبکه طنز
در حال حاضر با راه اندازی شبکه های تخصصی ورزش و پویانمایی و با وجود کانال های تخصصی که از قبل راه اندازی شده اند همچون شبکه های مستند، نمایش، خبر، قرآن، آموزش و ... تقریبا در اکثر حوزههای ممکن شبکههای تخصصی و مرجع راهاندازی شده است که از آن میتوان به عنوان یک انقلاب در رسانه ملی یاد کرد. ولی با ...
نقدی بر نمایشگاه نقاشی در گالری سین؛
سورئالیسم کج فهمی هنرمند معاصر از هنر مدرن
جمعه نمایشگاهی از آثار گروهی از نقاشان جوان در گالری سین برگزار شد. نگاه سورئال این هنرمندان سبب شد تا در نگارشی کوتاه به این نمایشگاه دوباره نگاه کنیم.
حالا دیگر برنامه «ماه خدا» برای بسیاری از علاقهمندان و روزهداران به برنامهای آشنا و محبوب تبدیل شده است ...
نیمنگاهی به مجموعههای ماه مبارک رمضان؛
فلورا سام بعد از ساخت مجموعه پنج قسمتی «ناز و نیاز» که سال گذشته در شبهای قدر از شبکه یک پخش شد، امسال مجموعه «راز پنهان» را برای ماه رمضان این شبکه آماده کرد.
در بابل ساختمان شورای شهر بالا میرود، میراث ملی به زیر؛
ویروس «جهان نما» اصفهان به جان «بلدیه» بابل افتاد
با وجود پیگیری و طرح شکایات دوستداران میراث فرهنگی-طبیعی و سازمان میراث فرهنگی همچنان شهرداری و شورای شهر بابل مصمم ادامه ی ساخت ساختمان تازه ای برای شورای شهر بر ویرانه های یک خانه قدیمی و نخستین کتابخانه شهر هستند.
«حباب» و آگاهی بخشی نسبت به اعتیاد
اعتیاد یکی از اصلیترین چالشها و نگرانیهای خانوادهها و دولتهای امروزی است . معضلی که علاوه بر تبعات و آسیبهای جبران ناپذیر مادی و معنوی بر فرد معتاد و خانواده اش، بر پیکره ی یک جامعه در حال رشد و نیازمند به نیروی کار و استعدادهای جوان هم اثرات مخرب و زیانهای کثیری بر جای میگذارد.
کتاب «خودیاری؛ تفسیر ۵۲ ایده طلایی از ساموئل اسمایلز» نوشته «استیو شیپ ساید» و ترجمه «مریم تقدیسی» از سوی انتشارات ققنوس روانه بازار نشر شد.
سرپرست گروه «نواینهان» و روانشناس موسیقی؛
موسیقی نواحی، چشمانداز مناطق ایران است
موسیقی خود بخشی از روایتهایی است که در تاریخ ما اتفاق افتاده است. موسیقی انعکاس عواطف ما انسانها است. در موسیقی نواحی، موقعیت جغرافیایی اقوام انعکاسدهنده این خصیصههای رفتاری و عاطفی دوران است که البته این بخشی از شمولیت موسیقی نواحی است.
گردشگری آگاهانه و افزایش اطلاعات
ژئوتوریسم فقط مختص زمین شناسان و متخصصین این رشته نیست بلکه همه افراد بویژه دانش آموزان میتوانند مخاطبان آن باشند.
حاشیه ای بر نمایشگاه های هنر انتزاعی؛
هنر معاصر، انعکاس رنج های انسان معاصر است
این روزها نمایشگاه های پر تعدادی از آثار مدرن برگزار می شود. به همین سب در یادداشتی کوتاه به هنر معاصر نگاهی دوباره می افکنیم.
چه کسانی از اندیشمندان ما تاثیر گرفتهاند؛/1/
پوتین: قبل از خواب رباعیات خیّام میخوانم
تاثیر اندیشه ایرانی بر تمدن جهانی انکار ناپذیر است، موضوعی که متفکرین دیگر ملتها خود به آن اذعان دارند. قرون گذشته دوران اندیشمندان مسلمان و ایرانی بود. میراث این بزرگان سالها منبع تغذیه علمی و فرهنگی دانشگاههای دنیا و سنگ بنایی برای رشد آنچه که هم اکنون غرب چه به عنوان کالای فرهنگی و چه به عنوان ...
به بهانه اکران «همهچی آرومه» ساخته «مصطفی منصوریار»؛
مخاطبان سینما همیشه با خود فکر می کند که چرا فیلمسازان ما رابطه ای خوبی با ادبیات ندارند تا حداقل بتوانند با استفاده از قصه های ایرانی و احیانا خارجی دست به اقتباس از روی متون ادبی بزنند و فیلمی درخور توجه و مناسب بسازند.
به بهانه اکران «قفس طلایی» ساخته «محمد زرين دست»؛
لزوم ساخت فیلمی اکشن با استاندادهای جهانی
مخاطب امروز سینمای ایران به ماهواره، فیلم های روز جهان و انواع و اقسام بازیهایی رایانه ای دسترسی دارد و دلش می خواهد فیلم ایرانی و اکشنی که می بیند با استاندادهای جهانی ساخته شود.
نگاهی به مجموعههای تلویزیونی در حال پخش به مناسبت ماه مبارک رمضان؛
از «راز پنهان» تا «خداحافظ بچه»
الان چند ساليست براساس يك قانون نانوشته، ماه مبارك رمضان به ميداني براي رقابت شبكهها در جذب مخاطب بدل شده است.
بازتاب تنهایی انسان در جهان جدید با یک تبلیغ!
پیامکها جای خالی شما رو پر نمیکنند
آدمها در شرایط مختلف قرار میگیرند؛ گاهی تنها هستند و دیگران به وسیله تلفن با آنها ارتباط برقرار میکنند و گاهی هم به شیوهای انساندوستانه در خدمت هم قرار میگیرند؛ نه اشتباه نکنید! این تبلیغ یک کالاست که قرار است در خدمت مردم باشد؛ بله! ظاهراً با این توصیفات «هیچکس تنها نیست؛ همراه اول!».
بر اساس آمارها و بررسیها، حدود چهل درصد از جمعیت کشور همچنان در روستاها زندگی میکنند. در کنار این دامپروری، کشاورزی و صنایع دستی، به عنوان مشاغل عمده روستایی، بخش مهمی از اقتصاد کشور را در بر میگیرند و اهمیتی حیاتی دارند. کشور ما در تولید چندین و چند محصول کشاورزی و باغی، از ...
«ثریا»؛ دیدهبانی برای پیشرفت ایران
برنامه تلویزیونی «ثریا»، با شعار (دیدهبانی برای پیشرفت ایران) میکوشد تا در هر قسمت با دستمایه قرار دادن موضوعی علمی و صنعتی، به بررسی وضعیت کشور در این حوزهها و بیان دستاوردها و تحلیل کمبودها و نقصانها بپردازد. در «ثریا»، خوشبختانه ویژگی...
نگاهی به فیلم «کیمیا و خاک» ساخته«عباس رافعی»؛
فیلم سینمایی «کیمیا وخاک» سوژه، داستان و ایده های بسیاری دارد که تک تک آنها را با فیلم نامه ضعیف، سطحی وآشفته خود به تدریج در طول فیلم از دست می دهد و همین عامل باعث می شود که فیلم نتواند به درستی با مخاطب مشکل پسند امروز سینمای ایران ارتباط لازم را برقرار کند.
آموزش شیوه های علمی نقد ادبیات کودکان و نوجوانان؛/۳/
چه کسی گزینه مناسب برای تعلیم نقد ادبی است؟
بررسی شیوه های آموزش نقد ادبی به کودکان و نوجوانان نیازمند بررسی ادبیات کودک و نوجوان و شرایط فرهنگی امروز جامعه است.
به بهانه اکران «شور شيرين» ساخته «جواد اردکانی»؛
لزوم پرداختن به اسطوره ها و قهرمانان جنگ
پرداختن به اسطوره ها و قهرمانان جنگ از اساسی ترین محورهای فرهنگ و هنر ملی یک سرزمین به شمار می آید و در طول تاریخ کشورهای مختلف نیز چنین بوده و آنها نیز در خصوص قهرمانان خود فیلم می سازند.
فروش فرهنگ بصری به جامعه اداری
به بهانه حاشیه های اکسپو 91 به این رخداد هنری نگاهی دوباره می کنیم.
رسانه ملی و دغدغه های سینمای دفاع مقدس؛
خلاء ابتکار، نوآوری و سوژهیابی در سینمای دفاع مقدس
اگرچه بیش از سه دهه از جنگ ۸ ساله تحمیلی علیه کشورمان میگذرد ولی یادمان دفترچه خاطرات شهریور ۵۹ تا مرداد ۶۷ به عنوان گنجینهای ارزشمند و گرانبها در اختیار ملت ایران قرار گرفته است تا منشاء اتفاقات بزرگ و تحولات شگرف در عرصه تعالی این مرز و بوم باشد.
نگاهی به تاسیس شبکهای ویژه انیمیشن برای کودکان؛
هجدهمین شبکه تلویزیونی در ایستگاه انیمیشن
پس از آنکه شبکه های تخصصی خبر، قرآن، آموزش و پس از آن طی سال های اخیر شبکه های نمایش و مستند سیمای جمهوری اسلامی ایران راه اندازی شدند به نوعی مردم هم منتظر و آماده شنیدن خبر راه اندازی شبکه های تخصصی دیگر سیما شده بودند.
«زنده باد زندگی» شبانهای خانوادگی
مهم ترین رکن هر جامعهای خانواده است و در صورت تحکیم پایههای خانواده است که بنیانهای جامعه میتواند مستحکم باشد. رسانه ملی از طریق کانالهای مختلف برنامههای خانواده محور متعددی را تولید و پخش مینماید که با بررسی اجمالی آنها میتوان دریافت که رسانه ملی در حوزه مسائل خانواده در حال میدان داری و تاثیرگذاری ...
نگاهی به تاثیر انیمیشنهایی چون پوریای ولی بر اخلاق کودک؛
«مردی» و «نامردی» در کارتونها!
«مردی» و «نامردی» را اگر یک مرام بدانیم، آن وقت است که دیگر زن و مرد نمیشناسد حتی کودک و بزرگسال هم ندارد؛ فقط بستگی به خیلی عوامل دارد تا یک نفر مرد باشد یا نامرد!
کتاب «صلاحالدین» نوشته « جان دونپورت» و ترجمه « لیلا علی مددی زنوزی» هفتمین کتاب از مجموعه یازده جلدی «رهبران جهان باستان» است که از سوی انتشارات ققنوس منتشر شده است.
نقدی بر رویکرد رئالیسم اجتماعی در نقاشی معاصر ایران
هنرمند «متعهد» ، مشام معاصر را آزار می دهد فضایی که به این طریق ایدئولوگ می شود توانایی مشارکت در جریان جهانی هنر معاصر را ندارد و نمی تواند حرفی برای گفتن داشته باشد.
موسیقی سنتی به فعالیت های پژوهشی نیاز دارد
جامعه موسیقی باید با خرج انرژی و صرف وقت بیشتر در حوزه پژوهش، هر چه بیشتر به سمت عملیاتی کردن نتایج حاصل از پژوهشهای خود حرکت کند.