یک رشته جذاب مورد توجه دانش آموزان؛
به جرات می توان گفت مدرسه تنها مرکزی است که هر انسانی می تواند در آنجا خود را نشان دهد و با هدایت و راهنمایی معلمان، استعداد خاص خود را رشد و پیشرفت دهد، چراکه تقریباً تمامی کسانی که در هر رشته ای چه ورزشی چه هنری به افتخارات بالایی نائل شده اند، اولین جرقه آنان از مدرسه خورده است.
نگاهی به مجموعه تلویزیونی «دختری به نام آهو»؛
کارگردان و فیلمنامه نویس مجموعه تلویزیونی «دختری به نام آهو» با نوع طنز و خنده ای که چاشنی سریال خود کردند باعث شدند که اثرشان لطمه خورده و به سمت سطحی نگری و آشفتگی در روایت داستانهای مختلف خود حرکت کند.
پاسخ شرعی به سوالات در رسانه ملی
برنامه «زلال احکام» یکی از باسابقه ترین برنامه های شبکه سه سیما است. این برنامه که با حضور روحانی برجسته و شناخته شده و البته مسلط به احکام اسلامی از جمله برنامه های ترکیبی هم محسوب می گردد به پاسخ به شبهات دینی و یا ابهامات احکام دینی اختصاص دارد و در مدت زمانی کوتاه و مختصر و مفید به سوالات ...
نگاهی به فیلم «نارنجی پوش» ساخته «داریوش مهرجویی»؛
تصویری غیر واقعی از روزنامه نگاران و عکاسان مطبوعات
روزنامه نگاران و عکاسان مطبوعات در فیلم نارنجی پوش به شکل کاملا تصنعی و غیر واقعی به تصویر کشیده می شوند و به نوعی یادآور خبرنگاران و عکاسان فضول خارجی هستند.
به بهانه پایان بیست و پنجمین نمایشگاه کتاب تهران؛/۲/
طبل تو خالی حمایت از ناشران کودک
بیست و پنجمین نمایشگاه کتاب تهران نخست با برگزاری چندین نشست خبری و توضیحات مسئولان و متصدیان اجرایی و بازدید خبرنگاران از مصلی آغاز شد.
نگاهی بر تازه های نشر در بیست و پنجمین نمایشگاه کتاب تهران؛
کتاب «معماری زبان» شامل سخنرانی «نوآم چامسکی»، زبانشناس و نظریهپرداز آمریکایی در دانشگاه دهلی است که با ترجمه «محمد فرخی یکتا» از سوی انتشارات روزبهان منتشر شده است.
به بهانه روزهای پایانی بیست و پنجمین نمایشگاه کتاب تهران؛/۱/
نشست یا عصرشعری برای دیدار شاعران در خارج از فضای شبستان وجود ندارد
در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران فرخنده ترین ایام سال برای هم نشینی شاعران و اهالی قلم ایام نمایشگاه و فضای دیدار آنها در عصر شعر ها و نشست های خصوصی شاعران فارغ از دخالت کمیته های جنبی نمایشگاه بود.
نمی دانم نوشتن آن هم در این لحظه ها و ساعت ها چه درد بی درمانی را دوا می کند اما شاید نوشتن بهانه ای باشد برای ...
سخنی با ادارات فرهنگ و ارشاد استان ها؛
گروه های موسیقایی شهرستانی می توانند هم سطح پایتخت نشینان عمل کنند
مدتی است توجه به شهرستان ها در حوزه موسیقی نسبت به قبل بیشتر شده که در شکل گیری این حرکت اجرای کنسرتهای بزرگان موسیقی کشور در شهرستانها بی تأثیر نبوده.
به بهانه فروش 120میلیون دلاری تابلوی «جیغ» در حراجی ساتبی؛
ادوارد مونک: هنر اندیشه بشر است؛ نه تکرار طبیعت
فروش تابلوی جیغ اثر ادوارد مونش این روزها از پر سر وصداترین خبرهای حراج آثار هنری است. به همین روی در گذری کوتاه به بررسی گوشه هایی از زندگی این هنرمند می پردازیم.
نگاهی بر تازه های نشر در بیست و پنجمین نمایشگاه کتاب تهران؛
جنبش های بزرگ جهان و کتاب «انقلاب را به خاطر میآورید؟»
کتاب «انقلاب را به خاطر میآورید؟» به قلم «آنتونیو نگری» و ترجمه مشترک «ایمان گنجی» و «کیوان مهتدی» توسط انتشارات روزبهان منتشر شده است و هم اکنون در بیست و پنجمین نمایشگاه کتاب تهران به مخاطبان ارائه می گردد.
نگاهی بر تالیفات تحلیلی ادبیات؛
شناخت تکنیک های ادبیات پسامدرن و «فرا داستان»
کتاب «فراداستان» اثر پژوهشی «پاترشیا وو»، با ترجمه «شهریار وقفی پور» توسط نشر چشمه بر پیشخوان بازار نشر قرار گرفت.
در سالروز درگذشت محمد علی امیر جاهد؛
جای خالی تصنیف سازان احساس می شود
پیشینه موسیقی و بررسی موفقیت های فعالان این عرصه همواره یک چیز را به ما ثابت می کند و آن اهمیت تصنیف سازی در ساخت موسیقی است.
تحلیلی بر تغییر مدیریت مرکز هنرهای تجسمی؛
کلید دفتر هنرهای تجسمی در دست سرنوشت نا معلوم
خبر تغییر رئیس مرکز هنرهای تجسمی؛ داغ تربن خبر این روزهای هنر کشور است. به همین سبب دلایل و پیامدهای احتمالی برکناری شالویی از مدیریت مرکز هنرهای تجسمی را بررسی می کنیم.
در آستانه گشایش فصل بیست و پنجم نمایشگاه کتاب تهران؛
تساوی سهم نشر با سهمیه نشر؛ معیار سنجش ناشران در ترازوی برگه شماری
سیستم نشر کشور و بازار توزیع آن پس از گذشت ۳۰ سال از انقلاب شکوهمند اسلامی با تغییرات اساسی در ساختار اداری و شکل حمایتی خاص خود رو به رو بوده است.
نگاهی بر تازه های نشر در آستانه بیست و پنجمین نمایشگاه کتاب؛
مجموعه کتاب های «رهبران جهان باستان» به نمایشگاه کتاب می آید
کتاب «شارلمانی» نوشته «دیل اوا گلفند»، با ترجمه «رضا علیزاده» آخرین کتاب از مجموعه یازده جلدی رهبران جهان معاصر است که چندی پیش از سوی انتشارات ققنوس روانه بازار نشر شده است.
سينمايي براي كارگران با كارتهاي سينما
امروز و به مناسبت روز کارگر؛ حسن گوهرپور در سرمقاله روزنامه «ملت ما» به لزوم توجه مدیران سینمایی به بدنه کم درآمد جامعه و اینکه آنها هم باید با رعایت عدالت، مخاطبان سینما باشند اشاره میکند. ادامه یادداشت را میخوانیم:
صدای امواج خلیج فارس از دریچه سازها به گوش میرسد
هنگامی که ادعای نابهجایی به میراث همیشه ماندگار ایران ابراز شد نگاهی خشمآلود ایرانیان سراسر جهان به مدعیان عرضه شد که هنرمندان عرصه موسیقی نیز نسبت به این ادعا بیتفاوت نبودند.
کسی که غریب هست و نیست؛ کسی که تنها هست و نیست؛ کسی که قریب هست و نیست؛ کسی که مزارش هست و نیست؛ کسی که جهان مزار اوست و قلب شیعه.
در پی گلایه ناشران از نوسانات قیمت کاغذ؛
«مار و پله» معاونت برای ناشران؛ برنامه ریزی امکان پذیر نیست
چندی پیش مدیر یکی از انتشارات دیرپای حوزه نشر از عدم حمایت اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران و وعده های محقق نشده معاونت فرهنگی وزارت ارشاد خبر داد و گفت: « برای بیست و پنجمین نمایشگاه کتاب تهران ناشران نمی توانند برنامه جامع و دقیقی داشته باشند؛ زیرا قیمت کاغذ به حدی بالاست که نمی توان برای آینده ...
هنر نیازمند اهداف بلند مدت است
اختصاص بودجه برای خرید آثار هنری اتفاق بسیار خوبی است، اما متاسفانه هنوز تبعات آن در جامعه هنری دیده نمی شود و تغییری در وضعیت هنرمندان رخ نداده است.
حیرانی؛ بلندتر از قامت مجموعههای تلویزیونی
اينكه تلويزيون باعامه مردم سروكار دارد و بايدآثار پخش شده ازآن در حد فهم عامه باشد، حرف چندان درستي نيست. دليلش هم به تفاسير و تعابيري از مفاهيم مطرح شده در اين بحث باز ميگردد كه ساليان زيادي است محل مناقشه و مجادله بوده و هست. هنوز تعريف درستي از عامه وجود ندارد، فهم عامه را نمي توان معيارسنجي كرد ...
معاون هنری وزير ارشاد در نخستين نشست خبری خود در سال ۹۱ اعلام کرد: «در سال ۹۰ بيش از ۴۱۷۲ عنوان نمايش در سراسر كشور روی صحنه رفت و در زمينه جذب مخاطب هم يك ركورد جديد داشتيم. سال گذشته بيش از ۶۴ هزار اجرای عمومی در عرصه تئاتر وجود داشت و ۲ ميليون و ۱۴۴ هزار تماشاگر از آثار نمايشی كشور ديدن كردند.»
یادداشتی از دکتر عبدالله خیرخواه؛
چه کسانی با فیلم سینمایی «سیب و سلما» مخالفند؟
موضوع اصلی فیلمنامه «سیب و سلما» به «حلال و حرام» میپردازد و با روایتی نرم و لایهمند ضمن انتقاد از برخی حرامخواریها در جامعه و تأثیر آن در زندگی افراد، راه نجات از آن را بیان میدارد.
32 سال از سالمرگ سهراب سپهری گذشت؛
سهراب در روزگاری می زیست که معاصرانش چندان شباهتی به او نداشتند؛ این که میگویم «در روزگاری می زیست که معاصرانش ... »، نه اینکه مرادم این باشد که امروز با آن روزگار بسیار متفاوت شده؛ بلکه مرادم این است که آن روزگار شاعران به جریانات و متعلقات دیگری میاندیشیدند و سهراب با آن گرایشها چندان همسویی نداشت....
گفتی ز خاک بیشترند اهل عشق من ...
چرا باید گلستان سعدی را خواند و چرا از قدیمالایام در مکتبخانهها گلستان خوانی در کنار مصحف خوانی رایج بوده است؟ چرا در میان آثار تعلیمی فارسی گلستان سعدی از اقبال بیشتری در میان متون نثر برخوردار بوده و حتی آثاری به تقلید از آن به نگارش در آمده است؟ ویژگی اساسی گلستان سعدی چیست که پس ...
شگفتیهای خلقت و اعجاز قرآن در تصویر
شبکه قرآن شبکهای تازه تاسیس است شبکه ای که حال دیگر در بسیاری از مناطق کشور حتی در مناطق دوردست در دسترس مردم است و به عنوان یک شبکه کاملاً تخصصی در حوزه قرآن و معارف فعال است و مخاطبان بسیار زیادی بویژه در برخی از برنامه ها به خود اختصاص داده است . یکی از برنامه های اخیر این شبکه قرآن برنامه ...
برنامه «هستی در قاب» که از شبکه دو سیما پخش میشود و در واقع یک میان برنامه محسوب است در حالیکه فقط فیلم و تصاویری از طبیعت را نشان می دهد و در زمینه آن موسیقی زیبا و دلنشینی پخش می شود، یکی از دلنشین ترین برنامه های تلویزیونی پخش شده به لحاظ آرامش روانی است . این برنامه که مینیاتوری ...
برای خرید کاریکاتور، بودجه تعیین شود
بهمن عبدی، کاریکاتوریست در خصوص حمایت دولت از کاریکاتور گفت: برای خرید کاریکاتور، بودجه تعیین شود.
دو سالانه خوشنویسی در راه است؛
خوشنویسی امروز گرفتار شکاف میان خوشنویسان
دوسالانه خوشنویسی با حاشیه هایی همراه است. ازین رو در یادداشتی کوتاه به شکلی تلویحی این معضل را بررسی می کنیم.