پوشش مناسب جشنواره های فرهنگی- هنری؛
بازتاب فرهنگ و هنر در رسانه ملی
همه ساله جشنواره های مختلف فرهنگی در کشورمان با اهداف متعددی برگزار می شود و هرکدام در یکی از حوزه های فرهنگی اهداف خاصی را برای خود دنبال می کنند. سوای موضوع این جشنواره ها همه آنها به طور مشترک و یکسان تبعات و نتایجی را در عرصه های فرهنگی به دنبال دارند. افزایش ارتقاء کیفیت تولیدات فرهنگی یکی از این ...
جایگاه و نقش حوض در نگارههای ایرانی ،
حوض یکی از عناصر مهم بصری در نگارههای ایران است
حوض یکی از عناصر واحدی است که دارای معنا و شکل همسو با بنا و محیط زندگی ایرانیان است که در نگارههای ایرانی جلوهگری میکند و بخش مهمی از تزیین و ترکیببندی اثر را به خود اختصاص میدهد.
گذری بر ادبیات کودک و نوجوان در تلاقی نوشتار عصر مدرن و فرهنگ بومی؛
راه نویسنده از بازیهای رایانه ای تا سنت های دیرپای فرهنگی
با ورود به عصر مدرن و حضور عناصر و نشانههای آن در بافت زندگی اجتماعی و نفوذ آن به حوزه فرهنگ بومی ملل، بسیاری از مفاهیم تحت تأثیر این انقلاب جهانی قرار گرفته و مضمون اصلی خود را از دست دادهاند.
نقد رسانه ملی دچار اشکالاتی است
جنگ زرگری یا احترام به منتقدین و مخاطبین؟
این روزها به نظر میرسد که نقد رسانه ملی دچار اشکالاتی است؛ از جمله اینکه در پس بسیاری از این انتقادات نوعی سوءظن و بدبینی نهفته است؛ و در نتیجه انتقادات دچار آفتهایی از جمله بیانصافی یا اغراق و سیاهنمایی و حتی بعضی موارد تخریب و یا تهمتزدن به مسئولان میشود. همه می...
نگاهی بر بخش عکس جشنوارهه نرهای تجسمش فجر؛
بخش عکاسی جشنواره هنرهای تجسمی فجر در حال برگزاری است. به همین بهانه نگاهی به بخش « جلوه های تجلی نور در هنر قدسی» میپردازیم.
نگاهی بر تالیفات ادبی دفاع مقدس؛
«ستاره شمالی» شب های هشت سال جنگ تحمیلی
انتشارات سوره مهر چاپ سوم کتاب «ستاره شمالی»، خاطرات سید حبیبالله حسینی را روانه بازار نشر نموده است.
نقدی بر بخش عکس جشنواره هنرهای تجسمی فجر؛
انسان هزاره سوم چهره ای مبهم از تلخ کامی های معاصر
بخش عکاسی جشنواره هنرهای تجسمی فجر در حال برگزاری است. به همین بهانه نگاهی به بخش « چهره انسان هزاره سوم » میپردازیم.
۸ کنسرت برای ایرانیان داخل و خارج از کشور اجرا میشود؛
در آستانه فرارسیدن فصل بهار و نوروز ایرانی اهالی موسیقی اجراهای متفاوتی را در ایران و خارج از ایران تدارک دیدهاند.
«آفتاب مهرباني» و ارتباطی با ایرانیان جهان
در طول سالهاي اخير برنامههاي متعددي از شبكه جامجم پخش شده كه هر كدام با هدف خاصي در صدد جلب رضايت مخاطب و البته افزايش ميل و رغبت ايرانيان خارج از كشور به برنامه هاي ملي بودهاند. يكي از موفقترين برنامههايي كه طي سالهاي اخير از اين شبكه پخش شده است برنامه «آفتاب مهرباني» است.
تاجیکستان در آینه تاریخ از زبان امامعلی رحمان اف
قرن بیستم عصر بزرگترین جنگهای تاریخ بشر
کتاب «تاجیکستان در آینه تاریخ»، اثر امامعلی رحمان اف، رئیس جمهور تاجیکستان، و مربوط به مقطعی از تاریخ این کشور است.این کتاب که به دو زبان فارسی تاجیکی و انگلیسی نگاشته شده مقدمه ای دارد. مقدمه ای که خبر از روال شکل گیری کتاب می دهد: از انتشار کتاب اول « از آریان تا سامانیان» ...
نگاهی بر حاشیه های کاریکاتور در ایران
کاریکاتور جایگاهی نه چندان مطلوب در برترین کشور جهان
مشکلات عمده کاریکاتوریست ها در ایران سبب افت احتمالی این هنر در سال های آینده خواهد شد. ازین رو در یادداشتی کوتاه به بررسی چند مشکل عمده کاریکاتور می پردازیم.
«جدایی نادر از سیمین» روایت فقر، فلاکت و محدودیت در ایران نیست
سینمای ایران سالهاست حضور بینالمللی خود را یا با سیاه جلوهدادن بخشی از زندگی اجتماعی مردم ایران به ثبت میرساند یا با نشان دادن بخشی از محدودیتهای مردم ایران؛ اما این اتفاق برای فیلم اصغر فرهادی نیافتاده است.
رسانه و نقش آن در رفتارهای فرهنگ ترافیک
در اکثر ممالک پیشرفته و کشورهایی که از نظر قانونمداری مردم در عرصه های اجتماعی از جمله حوزه حمل و نقل و رانندگی به عنوان الگو و نمونه های موفق محسوب می گردند، فرهنگسازی برای مردم و بویژه عامه مردم به عنوان ریشه تمام این دستاوردهای اجتماعی محسوب میگردد. در واقع بنیان بسیاری از موفقیتهای اجتماعی ...
روز های پایانی سال 90 را پیش روی داریم ازین رو در نگاهی کوتاه به بررسی دوباره رویدادهای سال جاری می پردازیم.
نگاهی به مجموعه تلویزیونی «عکاسخانه»؛
بیان خرده فرهنگهاي ایرانی در فضایی سنتی
تاریخ هر کشور و فرهنگ باستانی هر سرزمین دارای پتانسیل های بسیاری برای دستمایه قرار دادن در آثار داستانی است. حال میتوان این داستان ها را در قالب رمان روایت کرد و یا در قالب فیلم نامهای نوشت و در نهایت آن را به یک سریال یا فیلم سینمایی پیوند داد. در واقع استفاده از وجوه تاريخي به واسطه حس نوستالوژيكي ...
یادداشتی بر بخش ویژه چهارمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر؛
تناقض در مضمون؛ آن چه از چشم بازدید کنندگان دور می ماند
بخش ویژه جشنواره هنرهای تجسمی فجر عصر شنبه با حضور وزیر ارشاد در موزه هنرهای معاصر فلسطین گشایش یافت. به همین سبب در یادداشتی کوتاه به تحلیل این بخش از جشنواره هنرهای تجسمی فجر میپردازیم.
«سیمای آفتاب» و ولایت فقیه ازدیدگاه حضرت امام خمینی (ره)
نظر به اهمیت موضوع ولایت فقیه از دیدگاه حضرت امام خمینی موضوع مسابقه تلویزیونی «سیمای آفتاب» به این مبحث اختصاص یافت. ولایت رکن رکین اسلام و ادامه رسالت پیامبر اکرم است و طبق روایات معصومین علیهم السلام درزمان غیبت، امورمسلمین رها نمی شود و برای اجرای قوانین اسلام، باید به فقها و علماء ربانی ...
نگاهی به نمایش« بازگشت افتخار آمیز مردان جنگی»؛
پیامدهای جنگ بر زندگی مردان جنگی
نمایش« بازگشت افتخار آمیز مردان جنگی» روایتگر زندگی مردان جنگی است که بعد مبارزات فراوان و بازگشت از جنگ و اسارات دیگر جایی را برای خود در خانه و شهرشان نمی بیند و در این مسیر، سرگشتگی ادامه راهشان می شود.
گذری بر نمایشگاه نقاشی سولماز توحیدلو؛
زن؛ تصویری از دغدغه های جهان معاصر
مجموعه ای ار نقاشی های سولماز توحیدلو؛ در گالری سیهون به نمایش رد آمده است. ازین رو در یادداشتی گوتاه به بررسی زن از دیدگاه هنرمند معاصر می پردازیم.
گردشگری مانند بسیاری ازفعالیتهای اقتصادی معادله ای دو سویه است
تحولات زیادی درجهان پیرامون ما دركشورهای مختلف اتفاق می افتد، كه بیشتر در جهت خارج شدن ازحالت انفعالی و رسیدن به رشد و توسعه مطلوب است. به خصوص این تحول درصنعت گردشگری در بسیاری ازکشورها درحال رخ دادن است.
یادداشتی بر بخش تصویرگری جشنواره فجر
جشنواره فجر چهارم تصویرسازی را در خود جای داد به همین علت در یادداشتی کوتاه به این جشنواره نظر می افکنیم.
نگاهی به برنامه طنز خنده بازار؛
برنامه طنز «خنده بازار» محصول شبکه سوم سیما که تا کنون چند سری از آن ساخته و پخش شده است واجد ویژگی هایی است که این برنامه را قابل تامل و قابل بررسی می سازد.
مجموعه مقالات نخستین همایش ملی نظریه و نقد ادبی منتشر شد؛
«نامه نقد»؛ کارنامهای برای نقد ادبی
مجموعه مقالات نخستین همایش ملی نظریه و نقد ادبی در ایران به کوشش دکتر محمود فتوحی منتشر شد.
نیمنگاهی به مجموعه تلویزیونی «شوق پرواز» به کارگردانی یدالله صمدی؛
ما رفتهایم و آنها ماندهاند ...
حالا دیگر برای یک نوجوان که چندان در قید و بند آداب و شرع و عرف نیست، یپرسی شهید بابایی کیست، نمیگوید درست نمیشناسم و فقط میدانم نام بزرگراهی است در تهران! حالا دیگر تمام سرزمین ایران بیش از هر زمان دیگر شهید بابایی و باباییها را میشناسد؛ این شناساندن برای نظام ۴ ...
سخني با برگزاركنندگان جشنواره موسيقي فجر؛
پایانی بر سريال غيبتهاي از پيش اعلام نشده اساتيد موسيقي در جشنواره نيست
بيگمان حضور بزرگان و پيشكسوتان در هر جشنواره، علاوه بر جذب مخاطب بيشتر، براي آن جشنواره نيز اعتبار به ارمغان ميآورد.
بی نظمی در روابط عمومی جشنواره موسیقی فجر برای ساماندهی خبرنگاران؛
برای پوشش ۱۱ سالن و ۱۸ اجرا در روز، فقط یک خبرنگار !!
بیست و هفتمین دوره جشنواره موسیقی فجر در حالی آغاز به کار کرد که متاسفانه برنامهریزی مطلوبی برای ساماندهی خبرنگاران صورت نگرفته و یا اگر این اتفاق افتاده، تنها بخشی از رسانهها از آن برخوردار بودهاند! و تبعیض زیادی بین رسانهها توسط روابط عمومی صورت گرفته است.
نگاهی به حواشی بیست و هفتمین جشنواره موسیقی فجر؛
جوانان و پیشکسوتان دوشا دوش هم روی صحنه می روند
جشنواره موسیقی فجر، در راه است و خبرها حاکی از استقبال چشمگیر مردم از برخی بخش های جشنواره است که منتهی به فروش صد درصدی بلیت بعضی گروه ها در همان روزهای نخست شده است.
یادداشتی بر بزرگداشت منوچهر درفشه؛
مروری بر آثار مرد نقاشی های کتاب دبستان
منوچهر درفشه یکی از تصویرگران معاصر است؛ بسیاری از کتاب های درسی دبستان با نقوش او آمیخته است. از همین رو در یادداشتی کوتاه به مرور پرونده هنری وی می پردازیم.
نگاهی گذرا به فیلم «قلادههای طلا» به کارگردانی ابوالقاسم طالبی؛
در تاریخ سینمای ایران؛ آثار فراوانی ساخته شده که به صورتی تلویحی و ضمنی به موضوعات سیاسی و شخصیتهای سیاسی پرداخته است؛ به ویژه در دو دهه گذشته؛ این آثار به نقد برخی شخصیتها و رخدادهای سیاسی پرداختهاند اما هیچگاه اصل موضوع و واقعهای را به عنوان پیرنگ اصلی اثر در نظر نگرفتهاند؛ به همین خاطر است که ...
یادداشتی بر نمایش ترکیب دو زمان؛
نمایش ترکیب دوزمان از کشور فرانسه به جشنواره تئاتر فجر راه یافت این نمایش به زعم برخی نمایشی مطلوب و از دیدگاه برخی دیگر بی محتوا توصیف شد. از همین روی در ین مجال به بررسی جنبه های مختلف این نمایش می پردازیم.