با فروش ۱.۵ میلیارد تومانی رخ داد؛
«قلادههای طلا» ایستاده در برابر برخی تحریمها
این روزها سینماهای کشور فیلمی را روی پرده دارد که به سیاسیترین فیلم سینمای ایران موسوم شده است. «قلادههای طلا» به کارگردانی ابوالقاسم طالبی یکی از منصفانهترین روایتهایی است که درباره وقایع پس از انتخابات به تصویر در آمده است. البته مخاطبان سینما در ذهن دارند که سینماگران ...
نگاهی بر برنامه های نوروزی سیما؛/۳/
کدامیک صحیح است؛ انتخاب مجموعه تلویزیونی برتر یا سفارش سالانه آثار نوروزی
در یک نگاه کلی بر آثاری که در رسانه ملی تولید می شود، دشواری ساخت و تولید این آثار توسط سازندگان آنها بر مخاطبان به خوبی مشهود است؛ زیراکه در یک ساحت ملی با توده ای و فراگیر شدن رسانه ها و گستردگی طیف و سلیقه مخاطب لازم است به تمام نیاز های او و نیازهای ملی در این آثار پاسخگویی شود.
با نگاهی بر کتاب «نوروز و فلسفه هفت سین»؛
مفهوم هفت سین در گذر از تاریخ شفاهی ایران زمین
«سین نخست سنجد؛ نماد سنجیده اقدام کردن است. سین دوم سیب است؛ نماد سلامتی است .سین سوم سبزه است؛ نشانه خرمی و شادابی است. سین چهارم سمنو؛ نماد قدرت و همکاری. سین پنجم سیر است؛ نشانه دست نگه داشتن از زیادهروی. سین پنجم سرکه؛ نماد رضا و تسلیم است. سین هفتم سماق؛ نماد صبر و بردباری است.»
نمایش «امیر بهاری» نوید دهنده آمدن نوروز برای مردم کردستان است
«امیر بهاری» یا «میر میرین» از نمایش های سنتی مردم کردستان است که از دیر باز در مناطق کرد نشین همزمان با آغاز سال نو برگزار می شود.
نگاهی بر برنامه های نوروزی سیما؛/2/
رسانه ملی دارالدوبله آثار سینمایی غربی!
نظر به جاذبه رسانه در ابعاد پیچیده و سترگ آن در جهان امروز و تاثیر گذاری شگرف آن بر طیف وسیع مخاطبان، هر کشور سلسله برنامه های خود را متناسب با این فضا به مخاطب ارائه می کند.
آئین های نمایشی در حال فراموشی؛
تهران در نوروز دیگر شاهد اجرای «خیمه شب بازی» نیست
«خیمه شب بازی» از نمایش های آئینی سنتی تهران ویژه ایام نوروز است که متاسفانه این نمایش هم مانند دیگر نمایش های آئینی سنتی رو به فراموشی است.
ردیف مظهر اصلی و قلب موسیقی ایران است
ردیف به حق خارق العاده و ظریف است و از آن می توان به عنوان مظهر اصلی و قلب موسیقی ایران یاد کرد، همانطور که قالی های ظریف و نگارگری های منحصر به فرد این قوم نماد بارز هنر ایرانی است.
نگاهی بر برنامه های نوروزی سیما؛/1/
رقابت رسانه ملی با رسانه های بیگانه؛ تقلید یا ابتکار
ایام نوروز و آغاز بهار طبیعت، همه ساله با فضایی مفرح، شاد و متنوع در رسانه ملی توامان است و رسانه می کوشد لحظاتی شیرین و سرگرم کننده را برای خانواده ها در سنین مختلف ایجاد نماید.
معماری؛ شکوه اندیشه مردم ایران
معماری یکی از جاذبه های توریسم هر ناحیه است. ازین رو در نوشتاری کوتاه به آغاز معماری نگاهی می کنیم.
معرفی آئین های نمایشی ویژه نوروز؛
«تکم» نوید بخش سرسبزی و نوشدن روز در مناطق آذری زبان
آئین تکم یکی از آئین های نمایشی است که نویدبخش سرسبزی و نوشدن نوروز است و در مناطق آذری زبان ایران اجرا می شود.
نگاهی به نمایشگاه عکس های مدرسه در خانه هنرمندان؛
تخته سیاه؛ دریچه ای به روی مدرسه
مهرداد مرادی مجموعه ای از آثار خود را در خانه هنرمندان ایران به نمایش گذارد. مرور نوروزی صدا و سیما از این مجموعه اثرگذار؛ سبب شد تا در یادداشتی کوتاه از نظر بگذرانیم.
به مناسبت درگذشت سيدابوالقاسم حسينی تهیه کننده سینما؛
مردی که سینمای دفاع مقدس را ماندگار کرد
سيدابوالقاسم حسينی تهیه کننده سینما در حالی دارفانی را وداع گفت که همیشه به باورها و اندیشه های خودش درسینمای ایران ایمان داشت.
پس از ممیزی اشعار شاعران نام آشنای تاریخ ایران توسط شوراي شعر و ترانه دفتر موسيقي؛
مدتها شوراي شعر و ترانه دفتر موسيقي با سلیقهای عمل کردن و نگاه شخصی به خوانندگانی که این اشعار را اجرا میکنند، حمید شاهآبادی معاونت امور هنري وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي به این اقدام اعتراض کرد.
ایرانیان کهن بر این باور بودهاند که « فرورهای نیاکان» در آغاز این روز ( چهارشنبه سوری)به زمین میآیند و برکت و نیک روزی را برای خاندان خویش به ارمغان میآورند و برای راهنمایی این فرورها ایرانیان بر سر در خانههای خویش آتش میافروختند .
یادداشتی بر سفر و ارزش های آن؛
بنا به عنوان یک شناسنامه فرهنگ یک قوم نقش موثری در شناخت اقوام گذشته دارد. ازین رو نگاهی کوتاه به ارزش های شناختی یک بنا می افکنیم.
یادداشتی بر هنر مردمان سرزمین پارسی؛
آن چه درباره ایل قشقایی نمی دانیم
ایل قشقایی مردمانی با فرهنگ غنی ایرانی هستند. ازین رو شناخت آن هااز ارزش زیادی برخوردار است.
یاداشتی بر نمایشگاه عکس های مهری کثیری؛
نمایشگاهی از عکس های مهری کثیری در گالری شیث برپا شد. در این نمایشگاه بیش از 20تصویر از نمای کنونی و نمای قدیمی مکان های دیدنی شهر اصفهان گردآوری شده است؛ ازین رو در یادداشتی کوتاه به نگرش این هنرمند نگاهی دوباره می کنیم.
خاطره های آجری یادگار علی حاتمی
شهرک سینمایی یادگار علی حاتمی است. این بنا نه تنها به واسطه ساخت سریال های گوناگون؛ که به واسطه خاطرات گوناگون و نوستالژی های نهفته در آن حایز ارزش است. ازین رو در یادداشتی کوتاه به مشکلات این بنا می نگریم.
به مناسبت انتشار آلبوم «نوایی دیگر»؛
تنبور نزدیك ترین ساز ایرانی به سازهای غربی ست
آهنگساز و نوازنده آلبوم موسیقایی به مناسبت انتشار آلبوم موسیقایی «نوایی دیگر» كه چندی پیش از سوی مركز موسیقی حوزه هنری وارد بازار موسیقی شده در یادداشتی از انگیزه های خود برای تولید این آلبوم موسیقایی گفت.
تشبیه ذهن به نوشتار در نظام فرویدی
«فرويد و صحنه نوشتار» عنوان كتابي است به قلم «ژاك دريدا» با «ترجمه مهدي پارسا» كه چندي پيش از سوي انتشارات روزبهان روانه بازار نشر شد.
دیدار سیمین و جلال در جهان دیگر؛
ملالی نیست جز دوری «جلال» که آن هم تازه شد
سلام. حال شما؟ اگر از احوالات ما خواسته باشی ملالی نیست جز دوری شما که آن هم به زودی میسر می شود.
تعمیم تأثیرات طبیعت بر اجرای کنسرت
مدتی است در مقایسه شنیداری موسیقی در اجرای زنده این هنر با شرایط پخش دیجیتال و استدیویی تمایزی دیده نمیشود و سوال بزرگ این روزهای مخاطبان کنسرت بررسی تفاوت شنیداری این دو رویکرد است.
مجوز ساخت پارکینگ در حریم خانه اتحادیه چه زمانی صادر شد؟
نزدیک به یک ماه است گودبرداری در زمین سینما فردوسی زمین کناری خانهی اتحادیه برای ساخت پارکینگ آغاز شده است.
در بیست و یکمین نشست نقد نغمه عنوان شد:
لوریس چکناواریان آهنگسازی با معیارهای جهانی است
هوشنگ کامکار گفت: من به شخصه لوریس چکناواریان را آهنگسازی جهانی می دانم و معتقدم آثار او را می بایست در سطح جهانی بررسی کرد.
هنر جدید مرزی میان ذهنیت و اتفاق
هنرهای جدید یا به عبارتی هنرهای قرن 21 شکلی تازه از بیان را در خویش مستتر داشته اند. از همین رو در یادداشتی کوتاه به این هنرها می نگریم.
تحول در علوم انسانی به عنوان یک گفتمان در برنامه «زاویه»
پس از گذشت سه دهه از انقلاب اسلامی ایران با وجود فراز و نشیب های فراوان و بعضا سرنوشتساز در حوزههای علمی، صنعتی، سیاسی، فرهنگی و ...همگان از یک موضوع مهم به عنوان اساس و پایه رشد و پیشرفت کشور و البته نظام مبتنی بر شرع مقدس اسلام سخن میگویند. شاید سالها طول کشید که اکثر اندیشمندان ...
روایتی دیگر از احوالات عرفان در موسیقی
اغلب در منظر عوام هنگامی که سخن از عرفان در حوزه موسیقی میشود تکنوازی تار یا از این قبیل سازها در شبراهههای قدیمی را در ذهن متصور میکند.
خاطراتی از مجموعه تلویزیونی «ابنسینا» به کارگردانی کیهان رهگذر؛
حرفهای بزرگِ «ابن سینا»ی کوچک
متاسفانه در روزگار معاصر آنچه مورد بی مهری قرار میگیرد، علم آموزی، برای رسیدن به «معرفت» است. اگر هم کسی در مسیر علم قرار میگیرد در بسیاری مواقع، در طلب تحصیل ثروت است نه علماندوزی.
زیبایی شناسی نیروها و منطق احساس
«فرانسیس بیکن: منطق احساس» عنوان کتابی است از «ژیل دلوز»، دانش آموخته و استاد فلسفه با ترجمه «بابک سلیمی زاده» است که چندی پیش از سوی انتشارات روزبهان منتشر شد.
نمایشگاهی از آثار هادی جمالی در نگارخانه فروهر برپاست. ازین رو نگاهی گذرا به آثار او می افکنیم.