آموزش شیوه های علمی نقد ادبیات کودکان و نوجوانان؛/۲/
کدام نهاد باید متولی آموزش نقد ادبی به کودکان و نوجوانان باشد؟!
برای پرداختن به موضوع آموزش شیوه های علمی نقد ادبیات به کودکان و نوجوانان نخست باید شرایط اجتماعی و فرهنگی و نهادهایی که می توانند در این امر مشارکت نمایند را بررسی نمود.
به بهانه پخش هر ساله مجموعه های تلویزیونی درماه رمضان؛
پرهیز از شتابزده گی در تولید آثار مناسبتی
عمده مجموعه های ماه مبارک رمضان در طول این سالها به اصلاح در دقیقه ۹۰ با شتاب زده گی ساخته شدند و برخی نیز با داستانی که هیچ ارتباطی به ایام ماه رمضان نداشتند روی آنتن رفتند .
موسیقی امروز را چه کسانی عرضه میکنند؛
رونق بی رویه نامها در گمنامی نامآوران
وقتی مجال برای عرضه موسیقی از دست پیشکسوتان خارج شود دایهداران این هنر مدعیان شهرتطلبی میشوند که از هنر تنها به مخاطبانش میاندیشند.
نگاهی به مجموعه تلویزیونی «راه طولانی»؛
مجموعه تلویزیونی «راه طولانی» با تمام فراز و نشیبها بالاخره به پایان رسید و به رسم همیشگی نقد و تحلیل سریالها و مجموعههای تلویزیونی قصد دارم مروری اجمالی بر این سریال داشته باشم.
پشت پرده برنامه های تلویزیونی!
«پلاک یک» نوعی گزارش است از فعالیتها و برنامههای شبکه یک سیما. یا به تعبیری یک پل ارتباطی است بین شبکه اول سیمای جمهوری اسلامی ایران با مخاطبین و بینندگان این کانال.
آموزش شیوه های علمی نقد ادبیات کودکان و نوجوانان؛/۱/
کودک منتقد امروز، مرد متفکر فردا
بسیاری از پیشکسوتان ادبیات کودک و نوجوان معتقدند تربیت منتقدانه کودک و نوجوان خواهد توانست نسلی اندیشمند و باریک بین را پرورش دهد و جامعه ای خلاق، مستقل و منتقد را پیش روی آتیه کشور بگشاید.
نگاهی به فیلم «خوابم میاد» ساخته «رضا عطاران»؛
تغییر ناگهانی روایت برای فرار از سطحی نگری
شاید بتوان گفت تغییر ناگهانی لحن فیلم «خوابم میاد» در ساختار و قصه برای این باشد که عطاران در مقام کارگردان فیلم خواسته که فیلم اش را به گونه به پایان برساند که انگ سخیف و سطحی بودن به آن نچسبانند .
فرق بین مستندسازی و فیلمبرداری مستند
اثر مستندی که هنرمندانه و هوشمندانه ساخته شود در کنار بار آموزشی و فرهنگیاش طیف وسیعی از بینندگان را جذب میکند و میتواند برگ برنده رسانه در جذب مخاطب باشد .
یکی از این برنامهها که با محوریت طنز از رسانه ملی پخش میشود، برنامه «هفته نامه» از شبکه آموزش است. این برنامه که جمعهها عصر از این شبکه پخش میشود به نوعی مجله طنز سیمای جمهوری اسلامی ایران هم محسوب میشود.
نگاهی به نمایشگاه نقاشی هنرمند کم توان ذهنی؛
نمایشگاهی از آثار محمد کاظم زاده هنرمند کم توان ذهنی در نگارخانه سین گشایش یافته است. ازین رو به این نمایشگاه نگاهی می اندازیم.
«فرانکلین د.روزولت؛ رئیسجمهور دوران جنگ» نوشته برندا هاوگن و ترجمه محمدرضا دوستطلب، از مجموعه «شخصیتهای تأثیر گذار» توسط انتشارات ققنوس منتشر شد.
مهتاب نوروزی مشهورترین سوزن دوز ایرانی درگذشت
مهتاب نوروزی مشهورترین سوزن دوز ایرانی اهل سیستان و بلوچستان در سن ۷۸ سالگی درگذشت.
نگاهی به اجرای گروه موسیقی ملی «خرم»؛
شب گذشته گروه موسیقی «خرم» نخستین اجرای صحنهای خود را با حضور اساتید موسیقی و در تالار اندیشه تجربه کرد. نکاتی در باب این اجرا و اجراهای مشابه وجود دارد که به بخشی از آنها اشاره میشود.
در پی درگذشت منصوره حسینی و محمد فراهانی؛
دولت باید فکری به حال بیمه و مستمری هنرمندان بکند
هنرمندان پیشکسوت یکی پس از دیگری در اوج کم توجهی مسولین از دنیا می روند. این موضوع بهانه ای است تا هنرمندان و مشکلاتی که در سنین میانسالی و پیری گریبانگیر آن هاست از نظر بگذرانیم.
به بهانه سی امین سالگرد دیپلمات های ربوده شده ایرانی؛
تندیس حاج احمد و ربوده شدگان ایرانی نمادی علیه ظلم رژیم صهیونیستی است
در حاشیه نصب تندیس در مرز میان لبنان و رژیم صهیونیستی نگاهی کوتاه به این اقدام و ارزش های نهان در آن می اندازیم.
نگاهی به سریال «راه طولانی» ساخته «رضا کریمی»؛
کابوسی به نام بیکاری و بی پولی
جوانان در سریال «راه طولانی» مانند هزاران جوان ایرانی دوست دارند کار داشته باشند و با آسودگی آینده خود را بسازند و کابوسشان نبود امنیت شغلی و بی پولی نباشد و مدام به خاطر پول در اجتماع تحقیر نشوند.
دولتمردی که به دوردست ها می اندیشید
کتاب «بنجامین فرانکلین؛ دانشمند و دولتمرد» نوشته برندا هاوگن و ترجمه حسین بحری مجلدی دیگر از مجموعه «شخصیتهای تأثیرگذار» است که از سوی انتشارات ققنوس منتشر شده است.
«ایندیرا گاندی» و دستاوردهای ملی هند
کتاب «ایندیرا گاندی»؛ از رهبران سیاسی هند، نوشته باربارا سامرویل و ترجمه مهسا ملک مرزبان از مجموعه شخصیتهای تأثیرگذار انتشارات ققنوس منتشر شد.
نگاهی به فیلم «آزمایشگاه» ساخته «حمید امجد»؛
مناسبات بی رحم جامعه و فراموش شدن ارزشها
فیلم سینمایی «آزمایشگاه» روایت ارزشهای فراموش شده آدم ها را در مناسبات بی رحم امروز جامعه ما به نمایش می گذارد.
مصاف با تاریخ و «آبراهام لینکلن»
این کتاب نوشته «برندا هاوگن»، نویسنده آمریکایی و ترجمه فرید جواهرکلام است و به بررسی زندگی آبراهام لینکلن (شانزدهمین رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا) میپردازد.
راهي براي حفظ موسيقي اصيل ايراني
موسيقي ايران هم ريشه با سنت قومي ملت ما
موسيقي اصيل ايران ريشه در سنت قومي ملت ما دارد. درهر فرهنگ، آنچه را از ثبات بیشتری در مسیر زمان برخوردار باشد، سنت می گویند. بنابراین سنت همواره در تاریخ یک جامعه حرکت می کند و تمامی مردم را در نسل های پیاپی پیوند می دهد. موسیقی اصيل ايراني به عنوان زنده نگهدارنده هویت صوتی کشور به لحاظ موسيقايي مطرح ...
به بهانه با کلاس شدن شبکه آموزش
وقتی رئیس رسانه ملی هم شبکه آموزش میبیند
شبکه آموزش امروز جزو شبکههای باکلاس تلویزیون است. اشتباه نکنید این اظهار نظر متعلق به محمدمهدی قاسمی مدیر شبکه آموزش یا یکی از برنامهسازان این شبکه نیست.
درگذشت منصوره حسینی زنگ خطر جامعه هنرمندان پیشکسوت
دیروز خبر درگذشت منصوره حسینی، در تمام خبرگزاریها منتشر شد. به همین سبب در یادداشتی کوتاه به این اتفاق می پردازیم.
چشم هنرمندان به خرید آثارشان از سوی نهادهای دولتی
اکسپو تهران درحال برگزاری است. به همین سبب به این رویداد نگاهی دوباره می اندازیم.
سایه روشن زندگی «میگل د سروانتس»
انتشارات ققنوس کتاب «میگل د سروانتس» نوشته «دان ناردو» و ترجمه«شیوا مقانلو»، از مجموعه کتابهای «شخصیتهای تأثیرگذار» را روانه بازار نشر کرد.
لزوم ساخت سریال های فاخر در تلویزیون؛ (بخش سوم)؛
حذف خشونت وطنی و بها دادن به خشونت کره ای
صدا وسیما همیشه صحنه های اکشن وخشونت آمیز فیلم ها وسریال هایی ایرانی را در طول این سالها در زمان پخش حذف کرده و اما در مورد سریال های کره ای این اتفاق نیافتاده و صحنه های قتل ، خشونت، شکنجه، ضرب و شتم در این گونه آثار بدون کوچکترین حذفی پخش شدند.
گردشگری غذا جاذبهای مغفول در ایران
در حوزه گردشگری، خوردن غذای شهرها و کشورهای مختلف روشی برای تجربه فرهنگها و شناخت سلایق متفاوت است.
اکسپو هنوز چشم انتظار خریداران دولتی ...
پس از یک هفته از گذشت اکسپو 91 هنوز خریداران دولتی پا پیش نگذاشتند. به همین بهانه اگسپو را به نقد می نشینیم.
لزوم ساخت سریال های فاخر در تلویزیون؛ (بخش دوم)
جریان های نوظهور و فراموش شدن ما
کشورهای استعمارگر مدام از فرهنگ های نوظهور ، از تاریخ چند صد ساله و از زندگی پوچ و بی معنی خود برای همه فیلم ساخته اند و آنقدر گفته اند که ما رفته رفته فراموش شدیم .
«در گوشی» با برنامه «گزارش هفتگی»
برنامه «گزارش هفتگی» ویژه برنامهای سیاسی اجتماعی است که ظهر جمعه هر هفته از شبکه اول سیما پخش میشود. این برنامه در راستای افزایش بینش سیاسی و اجتماعی بینندگان و نیز ارتقاء سطح آگاهی سیاسی مبتنی بر درک و تحلیل صحیح از شرایط کشور و جهان تهیه و پخش میشود.