به مناسبت زادروز ممیز پدر گرافیک ایران؛
مرتضی ممیز، مردی که زیاد می دانست!
هفتمین زاد روز مرتضی ممیز پس از مرگش سپری می شود. همین موضوع بهانه ای برای مرور گوشه ای از فعالیت های پدر گرافیک ایران است.
نگاهی به مجموعه «خداحافظ بچه»؛
انگار باید سریال «خداحافظ بچه» تا به آخر کش داده می شد تا شخصیت های سریال پشیمان از کردار خود به اظهار پشیمانی از بچه دزدیدی به سمت راه راست و رستگاری در دقیقه ۹۰ حرکت و هدایت شوند.
نگاهی به برخی برنامههای ماه مبارک رمضان در شبکه هر ایرانی؛
علیرغم گسترش شبکه های تلویزیونی و رادیویی و پوشش وسیع شبکه های ملی که قریب به هجده کانال شده اند و نیز حضور شبکه های استانی، باز هم شبکه یک جایگاه ویژهای نزد مخاطبین دارد و تقریبا فراگیر ترین شبکه تلویزیونی محسوب میگردد .
انسانهای متفاوت در مواجهه با مخاطب
چند سالی هست که ویژه برنامه «ماه عسل» از شبکه سه سیما به صورت زنده در عصر های منتهی به غروب و اذان روی آنتن می رود . آمار اینگونه می گوید که برنامه ماه عسل در زمره پربیننده ترین برنامه های ماه مبارک رمضان بوده است و همیشه به سبب رویکرد و ساختار خاصی که دارد در جلب رضایت مخاطب و جذب بیننده موفق بوده ...
سرپرست گروه خجسته طی یادداشتی تاکید کرد
موسیقی ردیفی، پارههای هویت و وحدت ملی ایرانیان است
سوسن اصلانی در یادداشتی نوشت: شناسه موسیقی «سنتی» و گوشهای از هویت هنری ایران؛ موسیقی «ردیفی» و «دستگاهی» است.
به بهانه اکران فیلم های عید فطر؛
آشتی مخاطبان با سالن های سینما همراه فروش های خیره کننده
اکران سه فیلم عید فطررا باید به نوعی آشتی مخاطب با سالنهای سینما است وگواه این نکته مهم که مخاطب سینما به دور از حواشی سینما دوست دارد فیلم خوب واستاندارد را تماشا کند.
گزارشی از نوازندگی یک ساز ایرانی؛
سهل بودن نوازندگی تنبک به معنای غیر حرفه ای بودن ساز نیست
تصور عامه مردم مبنی بر سهل بودن نوازندگی تنبک نسبت به دیگر سازهای سنتی سبب می شود که تنبک به عنوان یک ساز حرفه ای شناخته نشود.
تولید نازل در شبکه نمایش خانگی و ریزش مخاطب در سینما
قیمت پایین بسیاری از فیلم های نازل و سطحی در شبکه نمایش خانگی که به سهولت از طریق سوپر مارکت ها در اختیار مردم قرار می گیرند باعث شده که مخاطب دیگر نیازی به سینما رفتن احساس نکند.
طرح تفکیک جنسیتی در دانشگاهها يك نگاه سطحي، كم عمق و بدون كارشناسي نسبت به اسلامي شدن دانشگاههاست و دانشگاه زمانی اسلامی مي شود که متون درسی آن اسلامی باشد؛ بنابراین، تا زمانی که دروس دانشگاه علمی و دینی نشود، دانشگاه اسلامی نمیشود.
وطنی که «با عشقی بزرگ» ساخته شد
رمان نیمه تمام «با عشقی بزرگ»، آخرین اثر «آلبا د سس پدس» نویسنده ایتالیایی ـ کوبایی با ترجمه «بهمن فرزانه» از سوی انتشارات ققنوس منتشر شد.
نقاشیخط یا به هم ریختن مبانی هنر خط!
در آستانه رمضان نمایشگاهی از آثار نقاشیخط احمد میرزازاده و رسول اکبرلو در گالری ماه برگزار شد. این موضوع بهانه ای شد تا نقاشیخط معاصر را در نوشتاری کوتاه از نظر بگذرانیم.
یادداشتی به مناسبت هفته هنر پهلوانی؛
نقاشی قهوهخانهای پایانی برای تصویرگری اصیل ایرانی
هفته هنر پهلوانی دیشب در خانه هنرمندان آغاز شد. به همین بهانه نگاهی به نقاشی قهوه خانه و زادگاهش می نگریم.
در هفته هنر استانها رخ می دهد؛
بستری برای رقابت نوازندگان موسیقی نواحی
بها دادن به موسیقی نواحی از آن جهت ضروری و مهم است که ما این مهم را مدنظر داشته باشیم که تمام منافذ موسیقی دستگاهی و ردیفی ما برگرفته از مقامها و نواهای موسیقی فولک و مقامی ما میباشد.
دنیای امروز به «نیروی امید» نیاز دارد
کتاب «نیروی امید» اثر مشترک آنتونی سیولی و هنری بی.بیلر با ترجمه مریم تقدیسی توسط انتشارات ققنوس منتشر شد.
به بهانه اکران «راه بهشت» ساخته «مهدی صباغ زاده»؛
آزمون و خطا در ساخت آثار تاریخی
همیشه ساخت فیلم هایی سینمایی در ژانر تاریخی برای سینمای کشورمان با آزمون و خطاهایی همراه بوده و وجود برخی از موانع هم باعث شده که دست فیلمساز برای خلق یک اثر خوب و استاندارد بسته شود.
نگاهی به مسابقه قرآنی در شبکه آموزش؛
بالا بردن سطح مسابقات قرآنی در «بشارت»
یکی از متنوعترین و در عین حال جذابترین برنامههای تلویزیونی مسابقات هستند که هم در افزایش دانش علمی مخاطبان موثر هستند و هم در آموزشی غیرمستقیم شرایط صحیح رقابت را آموزش میدهند.اما مسابقات تلویزیونی نیز گونههای متنوعی دارند که برای گروههای سنی مختلف برگزار می...
امام خمینی(ره) در مورد سعدی گفته است: شاعر اگر سعدی شیرازی است بافته های من و تو بازی است
بازمانده دوره ساسانی پذیرای یادگارنویسان ، گوسفندان و محلی برای اسکان نگهبانان!
کاخ ساسانی سروستان با یادگاری نویسی بر روی ستونها و دیوارهای کاخ گرفته تا مرمت غیر اصولی و رها کردن وسایل بهسازی در کف و استفاده از یکی از اتاق کاخ به عنوان اتاق نگهبانی چه غریبانه روزگار سپری می کند.
در حالی که هنوز چند روز از کشته و زخمی شدن چندین تماشاگر سینما بدست «جیمز هولمز» ۲۴ ساله دانشجوی دکترای عصب شناسی حین نمایش فیلم «بتمن: شوالیه سیاه برمی خیزد» در ایالت «کلرادو» نگذشته است، یک مرد ساکن ایالت «کلیولند» برای حمل اسلحه،مهمات و چندین چاقو هنگام نمایش همین فیلم دستگیر شد.
با داستان بر اساس مانگای معروف ساخته شد؛
برفراز تپه شقایق؛ متفاوتترین اثر انیمیشنساز ژاپنی
با بررسی آخرین جادوی «هایائو میازاکی» به نام برفراز تپه شقایق (From Up On Poppy Hill) به نظر می رسد با کار غیر منتظره ای از این استاد انیمیشن ساز ژاپنی و پسرش کارگردان معروف «گورو میازاکی» روبرو هستیم.
یادداشتی بر شمايل نگاري مذهبی به مناسبت شهادت امام علی (ع)؛
سنت هایی که به شمایل نگاری انجامید
شمایل نگاری اسلامی سنتی برگرفته از علایق مسلمانان به ائمه است. ازین رو و به مناسبت ایا شهادت مولای متقیان ریشه های شمایل نگاری را بررسی می کنیم.
به بهانه ایام سوگواری مولای متقیان علی (ع)؛
امروز با گذشت چندین سده از شهادت مولای متقیان علی (ع)، هنوز قلب شاعران و ادب دوستان برای ستایش جایگاهش می لرزد و قلم شان دوات فضل در برابر این ستایش و جایگاه کم می آورد و سترگی کلام در برابر قدر ایشان به قدر قطره ای در برابر دریای قدرت و منزلتش می شود.
مجالی برای آشنایی فرهنگهای ایرانی با یکدیگر
ایران بهعلت اینکه کشوری است که بخش وسیعی از آن را مناطق مرزی تشکیل میدهد، از همینرو بهلحاظ جغرافیایی مستعد آن بوده و هست که در طول تاریخ اقوام گوناگونی را از طریق مناطق مرزی در پیرامون خود گرد هم بیاورد.
پروفسور «شمالاف» رییس پژوهشگاه فلسفه آكادمی علوم تاجیكستان كلمه «مدیسین medicine» را در اصل «مدد سینا» به معنای طبابت می داند و اشاره می کند که این کلمه از نام ابنسینا گرفته شده است.
نگاهی به وضعیت گردشگری و تصمیمات این حوزه؛
بازار ارز گردشگری را به چالش می کشد
حذف این اندك یارانه از ارز مسافرتی میتواند سبب افزایش هزینه مسافرت بازرگانان و تجار شود که در نتیجه این افزایش هزینه باید از سوی مردم تامین گردد که خود میتواند عامل گرانی در كشور باشد.
تحلیلی بر هنر عرفانی در آستانه شهادت مولای متقیان؛
عرفان در ادب و هنر برگرفته از اندیشه مولای متقیان
عرفان در ايران بر اساس اسلام و احاديث قرآني بنیان نهاده شده است. گفتار پيغمبر و مولاي متقيان را سرمشق عرفان ايراني مي دانند که در عين اطاعت از شريعت اسلام ؛ غرق در عالم باطن می گردد. به همین سبب در یادداشتی کوتاه به نقش عرفان در هنر می پردازیم.
کتاب «روایت ذلت»، نوشته «رونان مکدونالد» و ترجمه «علیاکبر پیشدستی» درآمدی است بر اندیشه و آثار ساموئل بکت که به تازگی از سوی انتشارات ققنوس روانه بازار نشر شده است.
نگاهی به حافظشناسی در مغربزمین؛
گوته: همه ایرانیها نکتهسنج هستند
استاد خرمشاهی،حافظ پژوه معاصر مینویسد: «حافظ آموزگار نیست، معلم اخلاق نیست، واعظ نیست، امّا نفوذ کلام عظیمی دارد. شعرش بی آنکه ارشادی یا تعلیمی باشد، زندگی آموز سده ها و هزاره هاست.»
رسانه این رکن مهم دموکراسی در عصر کنونی ارتباطات در دنیای دهکده جهانی با پیچیدگی هایی همراه شده که علم آن به روز ترین و سریع ترین علوم جدیده است.
نگاهی به نمایش «روزی، روزگاری، پامنار»؛
روایتی تکراری و خطی با «روزی، روزگاری، پامنار»
نمایش «روزی، روزگاری، پامنار» نمایشی است که در تماشاخانه مهر حوزه هنری اجرا می رود این نمایش موضوعی تکراری را به صورت خطی روایت می کند.