اهمیت توجه رسانه ملی به صنعت گردشگری و توریسم؛
بر اساس تحقيقي كه در دانشكده علوم اجتماعي و روانشناسي گروه ارتباطات دانشگاه تهران در رابطه با «بررسي نقش راديو و تلويزيون در ترويج ايرانگردي از ديدگاه متخصصان و كارشناسان صنعت توريسم» انجام شده است، مشخص شده تلويزيون با ۴/۵۳ درصد از نظر كاركنان آژانسهاي گردشگري موثرترين رسانه در مقوله گردشگري بوده ...
مستند «یک زندگی ساده» بازگشت به خویشتن
شاید بلای جان بخش زیادی از مردم همین نوع زندگیهایی است که با انگار با سادگی و صمیمیت بیگانه شدهاند. و چه بسا به خاطر این مدل زندگیهایی که الزاما بایستی با همه امکانات رفاهی مدرن آن هم با بازیابی و تعویض کوتاه مدت همراه باشد زن و مرد و همه ی اعضای خانواده ساعت های روزانه ی زیادی را بایستی صرف کار ...
«روزی بود روزی نبود» پلی بین نسل امروز و فرهنگ کهن ایرانی
اگر میخواهیم در میان ملل و در هزاره سوم جایگاهی داشته باشیم، ناگزیریم که کودکان و نوجوانان را با پیشینه فرهنگی و تمدن ایران آشنا کنیم، چرا که هیچ کاری مهمتر از احیای غرور ملی به پشتوانه سهم انکارناپذیر ایرانیان در تمدن بشری نیست.
نگاهی به 25 دوره پوستر جشنواره فیلم کودک/8
پروانه هایی که بچه ها را به آسمان می برند
پوستر دوره نهم به شکلی طراحیشده است که پیش از این ندیده ایم. نوعی کولاژ موضوعی. بدین معنا که اجزا و عناصر تصویر با هدف ساختن تصویری متفاوت از خود، در کنار هم چیده میشوند و تنها از حالات و فرم آنها برای القای فرم نهایی بهره گرفته میشود.
«مرد نقرهاي» با گذشتهای مه آلود!
«مرد نقرهای» داستان زندگی هادی رادمنش (نیکپور) شخص متمول ساکن اصفهان را روایت میکرد که صاحب یک کارخانه فرش در اصفهان بود. رادمنش در انتخابات صنفی کاندیدا میشود تا ریاست صنف را برعهده بگیرد و در همین حین تلفن ناشناسی او را تهدید میکند تا از کاندیداتوری صنف انصراف بدهد. اتفاقاتی در ادامه داستان برای ...
به مناسبت دومین سال درگذشت كلود شابرول
کلود شابرول در یکی از گفتگوهایش می گوید: من یقینا یک کمونیست هستم،اما این به این معنی نیست که باید فیلمی در ارتباط با برداشت گندم بسازم.
به بهانه پخش سریال «شاید برای شما هم اتفاق بیفتد»؛
رسانه ملی در ماه مبارک رمضان امسال با انتخاب هایی که برای شبکه های مختلف خود در خصوص مجموعه های تلویزیونی مختص ماه مبارک رمضان داشت نشان داد که نمی خواهد مانند سال های گذشته نقدهای تند و تیزی در خصوص برنامه های خود داشته باشد.
نگاهی به 25 دوره پوستر جشنواره فیلم کودک/7
د این یادداشت پوستر دوره هشتم را در قیاس با دوره های قبل از نظر می گذرانیم.
یادداشت محمد گلریز در مورد جشنوارهموسیقیمقاومت؛
نماد استقامت و پایداری ملت ایران
مقاومت در معنی یعنی پایداری. شاید در زمان جنگ این واژه معنای خاصی را تداعی میکرد، اما امروزه این واژه با چرخش و تحولات دوران، معنای خاصی پیدا کرده که بخشی از آن را میتوان در زندگی روزمره نیز تعریف کرد
«مفید در برابر باد شمالی» اثر «دانیل گلاتائور» با ترجمه شهلا پیام از سوی انتشاارت ققنوس راهی بازر نشر شد.
درحاشیۀ پذیرش استعفای رضا مهدوی ازریاست مرکز موسیقی حوزه هنری؛
بهایی که باید از این پس بپردازیم
سیدعلیرضا میرعلی نقی پژوهشگر و مورخ در زمینه موسیقی معاصر ایران، نوازنده پیانو و سنتور، در حاشیه پذیرش استعفای رضا مهدوی از ریاست مرکز موسیقی حوزه هنری نوشته است
کشورهای خارجی حاضر در 25 دوره جشنواره فیلم کودک/ 2
آلمان و هند رکوردار حضور در جشنواره بین المللی فیلم کودک
اگر نگاهی به حضور کشورهای مختلف و صاحب سبک در صنعت سینما از بدو شکل گیری جشنواره کودک و نوجوان درکشورمان بیاندازیم می توانیم به مهم و ارزش مند بودن این جشنواره پی ببریم تا جایی که «آلمان» و «هند» با ۱۹ دوره به عنوان رکورد داران حضور در این جشنواره به حساب می آیند .
نگاهی به 25 دوره پوستر جشنواره فیلم کودک/5
پوستر دوره هفتم از تصویرسازی به عنوان شیوه بیان بهره گرفته است. در این اعلان عناصر نقاشی های کودکان که مخاطب این جشنواره اند، رکن طراحی پوستر است.
در معاونت فرهنگی وزارت ارشاد چه می گذرد؛
«مارپله» ای که عاقبت صاحبش را گرفتار کرد
از چندی پیش خبر تغییرات احتمالی در حوزه معاونت فرهنگی از دور و نزدیک به گوش می رسید تا اینکه روز گذشته خبر برکناری بهمن دری معاون فرهنگی وزیر ارشاد از این سمت و سرپرستی فعلی علی اسماعیلی بر این اخبار صحه گذاشت.
نگاهی به 25 دوره پوستر جشنواره فیلم کودک/4
جشنواره ششم فیلم های کودکان و نوجوانان، با پنج دوره قبل کاملاً متفاوت است. این اعلان ها که بی شک نقاشانه بودند و کمتر رویه گرافیکی داشتند، با رویکردی واقع گرایانه و اندکی سهل و ممتنع با موضوع برخورد کرده بودند. اما در پوستر جشنواره ششم فیلمهای کودک و نوجوان با نوعی بداعت و تغییر کلی به نسبت دورههای ...
گفتی تخته بند جانم پوسیده است. گفتی پای بیابان ندارم. گفتی زانوهای بیمار من یاریم نمی کنند در سفرهایی این چنین. پس رفیق بی تو، که راه برمن نشان دهد؟
نگاهی به 25 دوره پوستر جشنواره فیلم کودک/ 3
جشنواره فیلمهای کودک و نوجوان از سال ۱۳۶۴ که در کنار جشنواره فیلم فجر برگزار شد، تا سال ۶۸ یعنی چهار سال بعد برگزار نشد. اما با پایان جنگ و گذر از رخدادهای مختلف پس از آن، همزمان با جشنواره فیلم فجر در بهمنماه سال ۱۳۶۸ برگزارشد.
کشورهای خارجی حاضر در 25 دوره جشنواره فیلم کودک/ 1
حضور 65 کشور خارجی در 25 دوره جشنواره فیلم کودک
حضور بیش از ۶۵ کشور جهان در ادوار مختلف فیلم کودک و نوجوان این نوید را می دهد که سینمای ایران باید ظرفیت های سینمایی خود را برای جهانی شدن فراهم کند و فیلم هایی بسازد که بتوانند در سطح جهان هم قابلیت جذب مخاطب میلیونی را داشته باشد.
نگاهی به 25 دوره پوستر جشنواره فیلم کودک/ 2
انعکاس روشنایی امید در یک اعلان!
چشنواه چهارم فجر با جشنواره کودک همزمان و هم پیوند است. همین موضوع سبب می شود بررسی پوستر این جشنواره به بررسی پوستر جشنواره فجر بینجامد.
نگاهی به جشنوارههای موسیقی مناطق؛
موسیقی مناطق حریم حفظ ظرفیت های موسیقیایی اقوام ایرانی است
از آنجا که موسیقی مناطق یک نوع موسیقیایی است که ریشه در باورها و آیینهای کهن دارد جشنوارههای موسیقی مناطق، میتوانند حریمی باشد برای صیانت از ظرفیتهای موسیقیایی و حتی تاریخی اقوام ایران.
نگاهی به 25 دوره پوستر جشنواره فیلم کودک/ 1
جشنواره فیلمهای کودکان و نوجوانان تا دوره چهارم همراه با جشنواره فیلم فجر برگزار میشد و طبیعی است که پوستر آنها هم یکی بود. در این چهار دوره چندان نمادهای کودکانه در پوستر دیده نمیشد اما برای در این سلسله نوشتار، پوسترها از دوره اول مورد نقد و بررسی قرار خواهد گرفت.
به بهانه پخش مجموعه تلویزیونی«مردنقره ای»؛
پرهیز از پیام های اخلاقی برای پرکردن آنتن
سریال های مناسبتی امسال تلویزیون بیشتر ازآنکه در ماه مبارک رمضان حاوی پیام های اخلاقی و انسانی باشد صرفا برای پرکردن آنتن شبکه های مختلف تلویزیونی ساخته شده و در انتخاب سوژه گرفتار و اسیر کلیشه ها و سوژه های دم دستی شده بودند.
خودم بهتون می گم دموکراسی یعنی چی!
«وادیا» سرزمینی در شمال آفریقاست که توسط دیکتاتوری به نام «حافظ علاءالدین» اداره می شود. ژنرال هیچ مخالفتی با نظرات خود را بر نمی تابد و سریع دستور به گردن زدن مخالفان می دهد.او همراه مشاورش که عمویش هم هست برای سخنرانی عازم سازمان ملل می شود ولی آنجا درگیر توطئه ی عموی خود شده ...
موسیقی و حمایت از مردم زلزلهزده آذربایجان شرقی؛
زلزله ای که لرزه بر سیم سازها نهاد
حرف از یک ساز، یک نوازنده یا حتی خود موسیقی نیست؛ حرف از همدلی است و رسالت هنر و فرهنگ در مواجهه با مشکلات مردمی که هنر در دل آن هاست.
نگاهی به مجموعه تلویزیونی «راز پنهان »؛
شخصیت های اغراق آمیزی که ادعای روشنفکری دارند
اکثر شخصیت درسریال «راز پنهان » ادعای روشنفکری دارند و دیالوگ هایی خطاب به یکدیگر می گویند که اصلا مناسب آن شخصیت نیست و به نوعی اغراق و بزرگنمایی درآن دیده می شود.
نقاط قوت و ضعف برنامههای کودک و نوجوان رمضانی شبکه دو سیما؛
کودکان و رسانه ملی در رمضانی که گذشت
امسال هم همانند سالهای گذشته شبکه دو سیما با توجه به اولویتهای خود و نیز با توجه به تفکیک صورت گرفته در برنامههای شبکههای مختلف سیما که سهم این کانال را به کودک و نوجوان اختصاص داده بود، ویژه برنامههای متنوعی را برای این قشر آینده ساز و نونهال به مناسبت فرا رسیدن ماه مبارک رمضان تدارک دیده بود ...
بررسی برنامههای ماه مبارک رمضان که از رسانه ملی پخش شد
ارزیابی برنامههای رمضانی قاب کوچک
یکی از پربینندهترین لحظات و پرمخاطبترین دقایق برای برنامههای مختلف تلویزیونی لحظات افطار و اذان مغرب است. بهطوریکه از حدود یک ساعت قبل تا حدود دو ساعت بعد از اذان مغرب را میتوان یکی از بازههای زمانی کلیدی و طلایی از نظر میزان مخاطبین برنامههای سیما تلقی کرد و همین مسئله پدید آورنده فرصتی مناسب برای ...
پایان اختلافات و حال خوب گیشه سینماها؛
شمقدری: نتيجه تعاملات این روزها در سينمای ايران قابل مشاهده است
جواد شمقدری رییس سازمان سینمایی با اشاره به برطرف شدن اختلافات در بحث اکران فیلم ها گفته: با رعایت تفاهمنامه امضا شده علاوه بر رونق گیشه سینماها شاهد رعایت حقوق تهيهكنندگان، پخشكنندگان و صاحبان سالنهای سينما خواهیم بود.
نگاهی به اجرای موسیقی «ردیفی» و «دستگاهی»؛
موسیقی ایرانی، حافظه شنوایی تاریخ ایران است
با علم به اینکه موسیقی ایرانی حس شنوایی و خاطره تاریخی این سرزمین است، با بالا رفتن میزان علاقه مخاطبان به موسیقی اصیل و ردیفی، میتوان توقع خلاقیت در عرصه تولید این موسیقی را نیز افزایش داد
نگاهی به مجموعه تلویزیونی «چمدان»؛
پایانی برسریالهای بی محتوا، کشدار و کلیشهای
دوره سریال هایی مانند «چمدان» به جرات می توان گفت که امروز در تلویزیون ما به سرآمده و مخاطب امروز ما دیگر حوصله دیدن سریال های بی محتوا ، کش دار و کلیشه ای را ندارد و دوست دارد آثاری ببیند که شعور و ذائقه اش ناديده گرفته نشود.