از رهگذر داستان تا انقلاب اسلامی
داستان «گل آخر، دقیقه ۹۰» نوشته «بهزاد دانشگر» با تصویرگری «امیر مالک صالحی» توسط انتشارات آرما منتشر شد.
یادداشتی بر جلوه تصویری در فیلم؛
نقش تصویر، در کنار روایت داستان؛ در یک فیلم از اهمیت خاصی برخوردار است. ازین رو در یادداشتی به این موضوع می پردازیم.
«میراث پهلوانی» پژوهشی در مردم شناسی معاصر
چاپ دوم کتاب «میراث پهلوانی»، نوشته ابراهیم مختاری و پژوهشگری هدی صابر توسط نشر چشمه منتشر شد.
نگاهی به فلیم «بی خداحافظی» با مضمون پرداخت به موسیقی پاپ؛
حقیقت یا خیال شما چه حدس می زنید
فیلم «بی خداحافظی» ساخته احمدامینی با بازی رضا صادقی از متفاوت ترین کارهای ساخته شده این دوره جشنواره فیلم فجر بود که باید نگاهی متفاوت به آن داشت به همین دلیل نمیتوان برخی موارد را در آن نقطه ضعف یا قوت تلقی کرد.
نگاهی به برنامه های رسانه ملی در سی امین جشن انقلاب؛
وظیفه رسانه ملي، يادآور خاطرات انقلاب برای نسل گذشته و عينيت بخشیدن برای نسل جدید
امسال در حالي وارد دهه فجر شدیم كه افزايش چشمگير كيفيت برنامه هاي سالهاي اخير توقعات را براي اين روند رو به رشد بيشتر نموده است بويژه كه به لحاظ سرمايه گذاري هاي نرم افزاري و رواني دشمن عليه انقلاب اسلامي سال جاري با سنگين ترين توطئه ها و فعاليتهاي دشمن همراه بوده است.
یادداشتی بر نمایشگاه عکاسی مجید گورنگ بهشتی؛
نمایشگاه عکس های مجید گورنگ بهشتی؛ برپاست ازین رو در یادداشتی کوتاه به بررسی این آثار می پردازیم.
ناکارآمدی مدیران، فرصتی طلایی را از اصفهان ربود!
فرصت ثبت محور تاریخی – فرهنگی- طبیعی اصفهان از دست رفت
امسال به جای ۳۹۹ اثر، تنها پرونده دو اثر از ایران جهت ثبت جهانی فرستاده شد .
نگاهی به ضرورت اشاعه آرامش در فضای رسانه ملی؛
آرامش باید در تلویزیون جریان داشته باشد
ضرورت اشاعه شادي و نشاط توسط تلويزيون در ميان مخاطبان اين رسانه جمعي كه حجم وسيعي از مخاطبان را به خود اختصاص داده است، موضوعي ست؛ كه در سال جاري محمل بحث و نظرهاي بسياري شد.
نگاهی بر فیلم های سی امین جشنواره فیلم فجر؛
«پنجشنبه آخرماه» روزی برای بازگشت به درون
فیلم «پنجشنبه آخرماه» به کارگردانی ماشاءالله شاهمرادی زاده، فیلمی با تز اجتماعی آسیب های روز جامعه در سی امین جشنواره فیلم فجر اکران شد.
بازخوانی تصویری داستان های معاصر
کتاب «بازخوانی تصویری بوف کور» به همراه بررسی چهار داستان دیگر صادق هدایت، نوشته«محمدرضا محمودزاده» توسط نشر چشمه منتشر شده است.
نگاهی به اختصاص بودجه در معاونت هنری؛
به نتیجه رسیدن پروسه خرید اثار هنری
بودجه ای که سالها قرار بود به خرید آثار هنرمندان ایرانی تعلق بگیرد، با پیگیری معاونت هنری و مسئولان ذی ربط، به نتیجه رسید و ارگان های دولتی را «موظف» به خرید کرد.
مراسم عروسی پیرشالیار هورامی (پیر شهریار اورامی) در روستای اورامان تخت کردستان در روزچهارشنبهای که به نیمهی بهمن ماه نزدیک است، آغازمیشود و تا سه روز ادامه دارد.
نگاهی به آموزش موسیقی کودک در آموزش و پرورش؛
بنایی که زیربنایش را غیر قانونی میپندارند
آموزش موسیقی هم مانند آموزش سایر هنرها نیاز به نقطه شروع و مبدأ دارد که مناسبترین نقطه شروع برای آن در دوران کودکی و حتی دوران پیش از دبستان است.
«سده» و «چله کوچک» یک جشن در دو روایت
سده را جشن کشف آتش توسط هوشنگ پیشدادی می دانند و چله کوچک جشن چهلمین روز یلدا یا چله بزرگ است.
هفته فرهنگی ژاپن؛ در حال برگزاری است. به همین سبب در یادداشتی کوتاه به تاریخچه هنر گل آرایی می پردازیم.
خاطراتی از مجموعه تلویزیونی «ابنسینا» به کارگردانی کیهان رهگذر؛
حرفهای بزرگِ «ابن سینا»ی کوچک
حتی وقتی برای بار دوم و سوم هم مجموعه تلویزیونی «ابن سینا» پخش میشد باز هم برای مخاطب جذابیت داشت. این به چند شاخصه باز میگردد؛ یکی یادآوری خاطرات سالهایی است که این مجموعه پخش میشد؛ دیگری شخصیت جذاب و جویای علم و دانشی که از ابن سینا تصویر شده بود و فخر ملی را به ...
حاشیه ای بر نشست رسانه ای ششمین جشنواره شعر فجر؛
به نام جشنواره شعر؛ به کام برخی خبرنگار نما !
ششمین جشنواره شعر فجر هم همانند دیگر جشنواره های هنری و فرهنگی فجر از امروز با برگزاری نشست رسانه ای اعلام موجودیت نمود.
نگاهی به بخش رقابتی دوسالانه هشتم نقاشی ایران؛
دوسالانه نقاشی؛ نگاهی مبهم به مکتب هرات
دوسالانه نقاشی ایران با تمام حاشیه های خود پایان یافت. گرچه تلاش مسولین برگزاری دوسالانه به بازنگری نقاشی کهن ایران از بهای زیادی برخوردار است؛ اثرگذاری این موضوع در حاله ای از ابهام قرار دارد. با تمام این حواشی در این یادداشت به بررسی آثار راه یافته به بخش مسابقه نگاهی اجمالی می کنیم.
نگاهی به بخش آزاد دوسالانه نقاشی؛
دوسالانه نقاشی؛ شناخت نقاشی ایرانی یا کج فهمی در هنر اصیل
با توجه به برپایی بخش جنبی دوسالانه نقاشی و اهمیت شناخت چالش ها و موانع موجود در برپایی این دوسالانه و برنامه هایی ازین دست؛ نگاهی دوباره به دوسالانه نقاشی می افکنیم.
تحلیلی بر هشتمین دو سالانه نقاشی ایران با گرایش هرات؛
دوسالانه نقاشی طی روز های گذشته به کار خود پایان داد ازین رو شایسته می دانیم این آثار را از نگاه مخاطبان به نظاره بنشینیم.
خرید کتابخانه جرج جرداق به شرط ناقص کردن آن!
از زمانی که جرج جرداق، نویسنده نامدار لبنانی، قصد فروش کتابخانه شخصی خود را کرده است، زمزمههای خرید این مجموعه ارزشمند توسط مسئولان فرهنگی کشور ما هم مطرح بوده که تا به حال عملی نشده و در تازهترین اعلام نظر، فقط بر خرید برخی از آثار تاکید شده است.
نسبت طبیعت و هنر در رویكرد انسانی
چرا مردم برای یك گل طبیعی پولی نمیدهند، اما برای همان گل كه نقاشی شده است، مبالغ هنگفتی میدهند؟ این نوشتار پرداختی فلسفی به این پرسش است.
چه کسانی قرار است هیأت موقت رسیدگی به امور صنفی سینماگران باشند؛
این روزها بیش از آنکه دیگر مسأله انحلال قانونی خانه سینما مطرح باشد؛ موضوع هیأت موقت رسیدگی به امور صنفی سینماگران مطرح است و اینکه چه کسانی با چه گرایشهایی میخواهند بر مسند این شورای انتقالی نشسته و تا تشکیل مجمع عمومی امور صنوف را در دست بگیرند.
آثار انقلابی جلالی نمونه شاخص عکس اجتماعی است
محسن راستانی دوست و همکار عکاس فقید ایران، بهمن جلالی است که امروز علیرغم گذشت یکسال از مرگ او هنوز دوری اش را باور ندارد.
یحیی ذکاء نامی برای تمام دوران های هنر ایران
28 دیماه سال روز درگذشت یحیی ذکاء است.ازین رو در نوشته ای کوتاه زندگی وی را مرور می کنیم.
سعید مستغاثی در یادداشتی مطرح کرد؛
به هر حال کار خانه سینما پایان یافته، آمال و آرزوهای هزاران نفر اعضای صنوف مختلف به دلیل بنیاد کج این خانه صنفی بر پایههای دولتی، گروهی و باندی، برباد رفته و هدر شده است.
سالگرد تعطیلی نخستین موزه ایران توسط سازمان میراث فرهنگی!
۲۶ دی ماه سال گذشته مصادف با هشتادمین سالگرد تاسیس موزه هنرهای ملی ایران، این مکان تعطیل و به محل سابق سازمان میراث فرهنگی( ارگ آزادی) منتقل شد، تا علاقهمندان فرهنگ و هنر پس از یک سال همچنان با درب بسته این مکان روبه رو باشند.
نگاهی بر روند جشنواره های دولتی در حوزه ادبیات انقلاب اسلامی؛
مشارکت نویسندگان مردمی به خاطر نگاه های سیاسی در خطر تضعیف است
پس از آخرین نشست وزیر ارشاد با اصحاب رسانه در جشنواره شاعران ایران، مسئله گستردگی جشنواره ها و جوایز دولتی و کم رنگی حضور بخش خصوصی در این باب مطرح شد؛ تا آنکه چندی پیش یکی از نویسندگان برگزیده جشنواره داستان انقلاب در گفتگو با هنرنیوز به جوانب دیگری در این حوزه اشاره نمود.
نگاهی به وضعیت یکی از آثار تاریخی بابل؛
شانههای خستهی «پل محمد حسن خان» همچنان رنج دوران را به دوش میكشد
چندی است كه نام مازندران و شهرستان بابل در مباحث آثار میراث فرهنگی داغ شده ، این بر سر زبان بودن نه برای پیشینه شكوهمند و كهن آن، بلكه به دلیل تخریبها و ویرانیهایی است كه بر سر آثار تاریخی و فرهنگی آن همیشه سایه افكنده است.
دادگاه سینماگران و دادگاه قوه قضاییه در انتظار خانه سینما
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما چهارشنبه شب در مورد انحلال خانه سینما توسط وزارت ارشاد مواردی را مطرح کرد که جای تامل دارد.