از آن جایی که امروزه کمتر به عکس به عنوان یک اثر هنری پرداخته می شود و آثار امیرحسین هشمتی از این خصوصیت برخوردار است و هم چنین به بهانه نمایش آثارش در گالری سین، آثار این هنرمند عکاس را از نظر می گذرانیم.
برملا شدن رازهای زندگی چهار سریال تلویزیون
برملا شدن رازهای زندگی و فضای شهری و مدرن تم مشترک این شب های چهار سریال (شبکه سه ، یک و پنج) تلویزیون است و به توجه به ممیزی هایی که در تلویزیون ما باب شده، کم کم اکثر سریال های تلویزیونی به لحاظ مضمون، موضوع و داستان شبیه به یکدیگر می شوند و این رویه باعث از دست دادن مخاطب خواهد شد.
تلاش برای حل فقر دیالوگ و گفتمان بین اعضای خانوادهها
امروزه در خانوادههای ما بنا به هردلیلی فقر دیالوگ و گفتمان بین اعضای خانواده به خصوص در جوامع شهری وجود دارد و برنامه «رادیو هفت» تلاش کرده که با دعوت از افراد مختلف جامعه برای حضور در برنامه بتواند باعث ایجاد دیالوگ بین خانوادهها برای حل معضلات خانوادگی شود.
«یک آیه» ابتکاری در همنشینی با قرآن
«یک آیه» عنوانی است که شبکهٔ یک سیما برای اقدامی که چند ماه است در پخش یک آیه ازقرآن کریم در لحظات خاص مینماید انتخاب کرده است.
گذری بر برنامههای اندیشه محور سیما؛
«این شبها» ورود به حوزههای معرفتی
زیربنای رشد و پیشرفت کشورمان، یقینا در مستحکم کردن پایههای علوم انسانی و معرفتی است.
۷ دی ماه اولین سالگرد ثبت خیابان ولیعصر؛
میراث فرهنگی متولی آسفالت خیابان ولیعصر است؟
شهرداری تهران برای تعویض آسفالت خیابان ولیعصر باید استعلام بگیرد؟!
به بهانه ۱۱۳ امین سال تولد همفری بوگارت؛
کوتاه قد، زشت، بد صدا، ولی بهترین بود
من بیشتر از هر بازیگر دیگری کثیفترین تصاویر تاریخ را ساختهام. (همفری بوگارت)
وقتی کتاب های دفاع مقدس به تصویر در می آیند؛/1
سالانه کتابهای زیادی در حوزه دفاع مقدس منتشر میشوند که برخی بر اساس پژوهشهای تخصصی در تاریخ جنگ، عکس، نقشهها و اسناد و برخی دیگر در حوزه ادبیات اعم از داستان، شعر و خاطراتی هستند که یا به صورت خودنگاشت و یا دیگر نگاشت تالیف و منتشر میشوند.
نگاهی به «بیخود و بیجهت» تازهترین ساخته عبدالرضا کاهانی؛
شبیه به این فیلم در سینمای ایران بسیار کم دیده ایم و شاید اصلا ندیده ایم. فیلم در زمانی به اندازه طول زمان واقعی خود روایت می شود و به اصطلاح «Real Time» است.
به بهانه پایان پخش سریال «یه تیکه زمین» /۲
گرفتاری آدم ها در تجملات و زرق و برقهای زندگی مدرن
اصولا به تصویر كشیدن سادگی ، خلوص و همبستگی عاطفی بزرگانی که امروز در وضعیت اجتماعی معاصر ریش سفید و بزرگ به حساب می آورند ، می تواند هشداری به خانواد های ایرانی باشد که امروز در تجملات و زرق و برقهای زندگی مدرن امروزی گیر افتاده است.
کتابخانه های قدیم، کتابخانه های جدید؛
کتابخانه هایی که به خاطره ها پیوست
در چوبی کتابخانه را که باز می کردیم روی پاشنه که می چرخید غژ غژ صدا می کرد. کتابدار روبه روی در نشسته بود و تابلوی «لطفا سکوت را رعایت کنید» درست بالای سرش، چشم را نوازش می کرد.
به بهانه پایان پخش سریال «یه تیکه زمین»/1
کم ارزش شدن سنتها در زمانه کنونی
مجموعه تلویزیونی «یه تیکه زمین» نشان می دهد که سنت ها و ارزش های قدیمی در زمانه کنونی کم رنگ شده اند و شیوه زندگی پدر سالانه هم سال هایی است که درحال از بین رفتن است.
گذری بر مرمت نسخ و کتب خطی در ایران؛
سنت های ایرانی در بازسازی کتب خطی
مرمت و بازسازی کتب و نسخ خطی امروزه از عمده ترین وظایف کتابخانه ها و موزه های کتاب است.
به بهانه پخش سريال «روزگار قريب»/2
الگوی سازی مناسب با ساخت زندگی نامه آدمهای فاخر
یکی کارکرد های ساخت مجموعه های تلویزیونی براساس زندگی نامه آدمهای فاخر الگوی سازی مناسب برای مردم آن کشور و حتی سایر نقاط جهان باشد و یک نوع آگاهی بخشی و تلاش و هویت بخشی به مخاطب است.
گذری بر نمایشگاه مجسمه های ازم طباطبایی؛
نمایشگاهی از آثار ازم طباطبایی در گالری هور برپاست. نمایش این آثار ما را برآن داشت تا از ورای پوسته ظاهری به این آثار بنگریم.
در زمان و مکانی که نمی دانیم کی و کجاست موجودی سفید رنگ که ظاهری شبیه به انسان دارد در حالی که سفینه ای بالای سرش مشغول پرواز است با سرکشیدن مایعی جان خود را از دست داده، به ذراتی ریزتز تبدیل شده و به درون رودخانه ای سقوط می کند.
به بهانه پخش سريال «روزگار قريب»/۱
تحقیق و پژوهش لازمه ساخت آثار زندگی نامه ای
ساخت مجموعه های تلویزیونی فاخر از براساس زندگی شخصیت های مطرح کشورمان کمی سخت است به این دلیل که سازنده اثر باید با تحقیقات فراوان و پژوهش هایی که در این مورد انجام می دهد چنان کیفیت اثرش را بالا ببرد که بتواند مخاطب مشکل پسند امروز را راضی کند.
گذری بر انعکاس عصر معاصر در آثار هنری؛
هیچ کس را از سایه خویش گریزی نیست!
نمایشگاهی از آثار شیما اسفندیاری در گالری ماه برپاست. به همین بهانه آثار هنری و ساختار آن را در آثار هنرمندان معاصر از نظر می گذرانیم.
چرا ميراث معنوي ايران در مسير تاراج؛
ما خواب بوديم و ساز ايراني به نام خارجيها شد
چند روز از ثبت «تار» ايراني به نام كشور آذربايجان در ميراث معنوي يونسكو ميگذرد. بعد از اعلام خبر اين اتفاق بود كه تازه در درون كشور اعتراضات به اين اقدام بالا گرفت، مخصوصاً اينكه در ايراني بودن ساز «تار» هيچ گونه شك و شبهه تاريخي وجود ندارد.
به مناسبت ۴۹امین سال تولد «برد پیت»؛
امروز ۴۹امین سال تولد برد پیت بازیگر محبوب آمریکایی است. ذکر چند نکته جذاب از زندگی این بازیگر که کمتر خوانده اید خالی از لطف نمی باشد.
«سرمایه اجتماعی» حلقه مفقوده در توسعه سیاسی ایران
کتاب «سرمایه اجتماعی؛ حلقه مفقوده در توسعه سیاسی ایران» نوشته محمد قادری از سوی انتشارات مهرآوه عصر منتشر شد.
نیم نگاهی به مراحل شکل گیری سریال «ميلياردر»؛
کم رنگ شدن شایسته سالاری در جامعه
مجموعه تلویزیونی «ميلياردر» روایتی طنز به زندگی و معظلات اجتماعی آدمهای جامعه معاصر دارد و موضوعاتی چون روابط ، ضوابط ، کم رنگ شدن شایسته سالاری را به تصویر می کشد.
به مناسبت 66 سالگی «استیون اسپیلبرگ»؛
برای زندگی کردن، تخیل می کنم. (استیون اسپیلبرگ)
به بهانه پخش سریال «مردنقره ای»؛
تلاش شبکه های مختلف سیما برای جذب مخاطب
شبکه های مختلف تلویزیون در طول این سال ها هر کدام تلاش کردند که با ساخت مجموعه های تلویزیونی متفاومت و جذاب بتوانند مخاطب برای خودشان دست و پا کنند و به همین دلیل هر کدام در طول این سال ها شروع به ساخت تله فیلم ها و مجموعه های تلویزیونی مستقل کردند.
نگاهی به برنامه «دکتر سلام» شبکه آموزش؛
صراحتی که خط قرمزها را نمیشکند
در حال حاضر در تمامی شبکههای سیما برنامههای مختلفی در قالب برنامههای ترکیبی و زنده تهیه و تولید میشوند که البته همین ها نیز با اشکالات ساختاری زیادی مواجه هستند به گونهای که برخی از این برنامههای تلویزیونی به دلیل ساختار یکنواخت و کسل کننده بیشتر ماهیتی رادیویی دارند و اگر به جای سیما در رادیو ...
بررسی تعزیه و روضه در «چهل و یک مجلس»
کتاب «چهل و یک مجلس» نسخه ای خطی با موضوع غزوات پیامبر اسلام(ص) و حوادث عاشورا در قالب روضه خوانی، شبیه خوانی و تعزیه است که با تصحیح دکتر محمدجواد مرادی نیا» از سوی انتشارات سوره مهر منتشر شد.
نگاهی به فیلم «زندگی خصوصی آقا و خانم ميم»؛
گذر از سنت به مدرنیته با استفاده ابزاری از آدم ها
فیلم «زندگی خصوصی آقا و خانم ميم» به درستی نشان می دهند که جامعه ای مانند ایران که در حال گذر از سنت به مدرنیته است نمی تواند به سرعت همسو با تغییرات حرکت کند و نیاز به زمان و حوصله فراوان از سوی آدمهای اش دارد .
به بهانه پخش سریال «یه تیکه زمین»؛
روایتی از فاصله فرهنگی و اجتماعی نسل گذشته و امروز
سریال «یه تیکه زمین» تلاش می کند فاصله فرهنگی و اجتماعی بین نسل گذشته و امروز را به مخاطب نشان دهد و بگویید که آدمهای امروز برخلاف گذشته ها تنها باید به جنگ با نابرابری ها و تلخی های زندگی بروند.
«بارنی(استالونه)» و گروهش بعد از نجات یک تاجر چینی در نپال و روبرو شدن اتفاقی با دوستشان «ترنچ(آرنولد)» و آزاد کردن او درگیر ماموریتی دیگر در آلبانی می شوند.گروه باید به جستجوی صندوقی بروند که در یک هواپیمای سقوط کرده قرار دارد.
نگاهی به مجموعه تلویزیونی «راستش را بگو»؛
روزی که حمید لبخنده فضای دانشگاه و دانشجویان را به عنوان بستری برای پرداخت به تعدادی از قصه هایش در سریال تلویزیونی «در پناه تو» انتخاب کرد، هیچ کس در آن روزهای تصویربرداری فکر نمیکرد که دیدن محیط دانشگاه و دغدغههای دانشجویان تا این میزان برای مردم به ویژه قشر نوجوان و جوان جذاب ...