وقتی کتاب های دفاع مقدس به تصویر در می آیند؛/۲
«پای که جا ماند» در اسارت تنگ نظری های حوزه هنری
پس از رمان پر فروش «دا» نوبت به کتاب «پایی که جا ماند» نوشته سید ناصر حسینی پور می رسد.
به بهانه برگزیده شدن فیلم «ملکه» در جشن سینمایی منتقدان؛
نگاه انسانی به جنگ و آدمهای آن
فیلم «ملکه» به کارگردانی محمدعلی باشه آهنگر در ششمین جشن انجمن منتقدان و نویسندگان سینمای ایران که 24 دی ماه در فرهنگسرای ارسباران برگزار شد در چند بخش مورد توجه منتقدان قرار گرفت.
با ورود جوانان به حوزههای عملیاتی و تولیدی مجموعههای حماسه و دفاع مقدس شبکه یک سیما طی ماههای اخیر شاهد تحولی بزرگ در حوزهٔ تولیدات و آثار مستند دفاع مقدس نه تنها در شبکه یک، بلکه در کلان رسانهٔ ملی شدهایم و حتی منتقدان هم به این موضوع اقرار میکنند. پرداختن به کتاب دا، مستند ماندگار اخرین روزهای ...
استفاده از مضامین دینی و مذهبی در فیلمها برای حل معضلات جامعه
سینما در شرایط کنونی میتواند با الگوسازی برای مخاطب از طریق ساخت و نمایش فیلمهایی با مضامین دینی و مذهبی در حل معضلات مختلف جامعه و دفع آسیبهای اجتماعی راهحلهای فرهنگی ارائه کند و باعث شود که انسان معاصر به جای کج رویها به سمت پلههای ترقی و کمال گام بردارد.
کلاه پهلوی، روایت كلاه وارداتي پهلوي به ايران!
حالا ديگر سريال كلاه پهلوي ،همچون سريال هاي قبل از خود در همين ساعت جمعه شب هاي شبكه ي يك بين مردم كاملا جا افتاده است و طرفداران و علاقه مندان زيادي را جلب خود كرده است .
فروش «محتوای آموزشی» شیوه جدید در آمدزائی
آموزش یا همان محتوای آموزشی عنصر انکار ناپذیر تبدیل یک رسانه به بک رسانه حرفهای است.
نگاهی به مینی سریال «به خاطر مونا»؛
آدمهایی که ظرفیت شهرت و پول را ندارند
سریال «به خاطر مونا» تلنگر به آدمهایی است که در اوج شهرت و معروفیت قرار دارند اما معرفت و مرام خود را به دلیل ظرفیت کم از دست دادهاند و فقط خود را میبینند و به آدمهای عادی جامعه که با وجود آنان به شهرت رسیدهاند توجهای ندارند.
نگاهی به وضعیت تئاتر محیطی در ایران؛
از کافه تریاهای تئاترشهر تا گالری های نقاشی
اجرای تئاتر در کافه تریاها، گالری های نقاشی و عکاسی، سالن های انتظار و... مدتی است که در ایران باب شده است و اتفاقا مخاطب را به سوی خود کشانده است.
هنرمندی که در میان تاریکی آتش افروخت
حقیقت نهفته در آثار سهراب سبب می شود که بینندگان آثارش عصاره خلوص روستای زادگاهش را در آن بیابند. این اصل، توجه به آثار او را برای مخاطب ارزشمند می کند.
شیفتگی مخاطب ایرانی به سریالهای فاخر و زندگی نامهای
مخاطب ایرانی شیفته سریال و فیلم هایی این است که در خصوص مردان بزرگ و نامی ایران ساخته می شود ، چرا که مخاطب دوست دارد با استفاده از این اطلاعات و آگاهی ها برای خود نمونه و الگو پیدا کند.
قسمت سوم بررسی انسان واقعی که الهام بخش شخصیت سینمایی و تلویزیونی شدند را با بررسی چند شخصیت دیگر ادامه می دهیم.
سی و یکمین جشنواره تئاتر فجر اول بهمن ماه شروع خواهد شد
برگزاری جشنواره تئاتر در سکوت!
با وجود نزدیک شدن به جشنواره تئاتر فجر که از مهمترین جشنواره های کشور است اما در سکوت به سر می برد و با وجود تغییر زمان برگزاری آن عده ای از زمان آن خبر ندارند.
تلاش برای رسیدن به مرام و معرفت عاشورایی
شخصیتهای مجموعه تلویزیونی «یلدا» با پناه بردن به سنتهای اصیل و خانوادگی خود و با استفاده از مرام و معرفت عاشورایی تلاش میکنند که به نگاه و معرفتی تازه از زندگی برسند.
آدم هایی در لباس شیاد،پزشک،پلیس،جاسوس،مدیر
قسمت دوم بررسی 15 انسان واقعی که الهام بخش شخصیت سینمایی و تلویزیونی شدند را با بررسی 5 شخصیت دیگر ادامه می دهیم.
به بهانه پایان پخش فصل اول سریال «میلیاردر»؛
کارکترها و شخصیت های مجموعه تلویزیونی «میلیاردر» نماد آدمهایی هستند که بدون داشتن سواد و تخصص مربوطه در مشاغل مختلف مشغول به کارند و توانایی انجام کوچکترین کار حتی نامه نوشتن ساده را نیز ندارند .
به بهانه پایان پخش سریال «مرد نقرهای»؛
همه چیز به خوبی و خوشی تمام شد!
انگار قرار است همیشه در سریال های ایرانی همه چیز به خوبی و خوشی تمام شود و شخصیت های بد نابود یا به زندان بیافتند وگمشده ها هم به همدیگر برسند وهمه سوال ها ، گره های داستانی ، مشکلات شخصی شخصیتهای داستان وسوالات بی پاسخ مخاطب جواب داده شوند وهمه به نوعی رستگار شوند.
نگاهی به نمایش «ویتسک»به کارگردانی رضا ثروتی؛
«ویتسک» تئاتری سراسر نماد و نشانه
نمایش «ویتسک» که این روزها در تالار حافظ اجرا دارد تئاتری سراسر نماد و نشانه است که شاید بتوان گفت همین نشانه ها در کنار یکدیگر نمایش را برای مخاطب قابل فهم می کند.
به بهانه پخش فیلم سینمایی «مسافر ری»؛
سردرگمی مخاطب با دیالوگ های سنگین و وزین آثار تاریخی
میرباقری در فیلم «مسافر ری» تلاش کرده که دیالوگ های فاخر و غیر محاوره ای را تبدل به دیالوگ هایی امروز و قابل فهم برای مخاطب کند . اما دیالوگ ها سنگین و وزین از سوی بازیگران گفته می شود و گاه گفت و شنودها عامیانه شده و باعث سردرگمی مخاطب و عدم فهم درست دیالوگ ها می شود.
یادداشتی به بهانه طراحی آرامگاه شمس تبریزی؛
به زودی طرح منتخب برای آرامگاه شمس رونمایی میشود.
آثار هنری متناسب با نیازهای جامعه نیست
اثر هنری شایسته کلمه خرید و یا فروش نیست اما از گذشته تا امروز؛ هنر دستمایه گذران زندگی خالق خویش و از طرفی فروش اثر هنری ابزار انتقال آن به بدنه جامعه و در نتیجه اثرگذاری اش بوده است. اما به واقع چه عاملی سبب خدشه دار شدن این چرخه در کشور ما شده است؟ این عامل را چند مقصر، مفروض است که هر یک را از نظر ...
به مناسبت سالروز درگذشت مهین اسکویی؛
زنی که با آناهیتا به تئاتر ایران جان بخشید
مهین اسکویی بانوی تئاتر ایران و از بنیان گذاران جامعه تئاتری آناهیتا با تلاش های فراوان تئاتر ایران را جان دوباره بخشید آن هم در روزگاری که زن ضعیفه خوانده می شد.
به بهانه پخش سریال مستند «بامن حرف بزن»؛
کمک سیما به رفع معضلات و ناهنجاریهای جامعه
تلویزیون با ساخت و نمایش آثاری مانند «بامن حرف بزن» می تواند علاوه بر تاثیرگذاری روی مخاطب یک نوع آگاهی نیز به مخاطب برای پند گرفتن از معضلات و مشکلات جامعه دهد و در رفع ناهنجاریهای جامعه کمک شایانی کند.
به بهانه پخش سری جدید «عملیات ۱۲۵»؛
مجموعه تلویزونی «عملیات ۱۲۵» با موضوع تلاش آتش نشانان همیشه بیدار ، نگاهی انسان دوستانه به نجات آدم های حادثه دیده ای دارد که خواسته یا نخواسته درجدل با مرگ و زندگی نیاز به کمک دارند.
گذری بر ضعف های هنرهای تجسمی در روزگار معاصر؛
هنر معاصر به سبب از دست دادن ستون های اصلی خود در ماه های اخیر نیازمند توجه جدیست. همین موضوع سبب شد تا به یکی از مشکلات هنر معاصر اندکی نزدیک تر شویم و آن را مورد توجه قرار دهیم!
نگاهی به نمایش «پچ پچه های پشت خط نبرد»؛
روایتی متفاوت از تلخی ها و شیرینی های جنگ
«پچ پچه های پشت خط نبرد» روایتی متفاوت از جنگ ایران و عراق که آمیخته با طنز و کمدی است.
به مناسبت سالگرد درگذشت «آندری تارکوفسکی»؛
هدف من از ساخت فیلمها این است که به مردم برای زندگی کمک کنم، حتی اگر گاهی اوقات موجب غمگینی آنها شود. (آندری تارکوفسکی)
به بهانه پخش سریال «آخرين روزهای زمستان »؛
هویت یابی و الگوسازی مستندهای بازسازی شده برای نسل امروز
جای باز سازی مستندهای تاریخی، جنگی، اجتماعی، هنری و... در تلویزیون ما خالی است و جا دارد شبکههای مختلف سیما بیش از اینها به گونه مستندها توجه نشان دهند. چرا که این گونه آثارمی تواند برای نسل جوان جذاب بوده و برای آنها در هویت یابی و پیدا کردن الگوی مناسب زندگی کمک شایانی کند.
یکی از بازنمودهای هنر در دنیای مدرن عکاسیست. عکاسی یا به تعبیر دیگر جوانترین هنر سده بیست و یکم؛ بی شک دارای ویژگی های منحصر به فردیست که آن را به ابزاری سهل و ممتنع بدل کرده است. هنگامی که عکاسی پای در میدان گذاشت، هنوز بسیاری آمدنش را باور نمی کردند.اما در حقیقت این ابزار نه تنها به یک وسیله ...
به بهانه اکران فیلم «یک عاشقانه ساده»؛
خرده داستانهای سطحی پیش پا افتاده بدون منطق
سامان مقدم با توجه به شرایط سینمای امروز ایران و استقبال نکردن مخاطب سینما از هر فیلمی، ناچار شده که با احتیاط فیلمی متفاوت با حضور ستارگان سینما بسازد و چون نتوانسته داستان و فضای فیلم را با همدیگر جفت و بست دهد و نتوانسته موفقیت فیلمهای گذشته خود را تکرار کند.
فرهنگ سازی و آگاهی بخشی به مردم یک جامعه نیمه سنتی
فیلم «من مادر هستم» به خانواده ها هشدار می دهد که جامعه سنتی ما که به شدت به سمت مدرنیته حرکت می کند باید برای ورود به مدرنیته ابزار و امکانات لازم مانند فرهنگ سازی و آگاهی بخشی به مردم را به شکل گسترده ای آغاز کند.