در آستانه روز ارتش جمهوری اسلامی؛
موسیقی نظامی، رویه دوم سکه هنر!
موسیقی نظامی در ایران سابقه ای طولانی دارد. به همین سبب پرداختن به آن خالی از لطف نیست.
کنار گذاشتن تردیدها برای رسیدن به اخلاق و انسانیت
مخاطب با تماشای فیلم سینمایی «قاعده تصادف» به این یقین میرسد که میتوان در شرایط کنونی بیشتر با کنار گذاشتن تردیدها به اخلاق و انسانیت پایبند بود.
به مناسبت اولین تولد احمد اسفندیاری در غیابش
سوم اردیبهشت 1301 در تقویم آن سال روز مهمی نبود. اما همان روز بعدها به روز تغییر سرنوشت نقاشی ایرانی بدل شد. روزی که یکی از بزرگترین نقاشان نوگرای ایران در آن متولد شد.
چرا بازار فرهنگمان را از دست دادهایم؟
فرهنگ و هنر به عنوان دو رکن حایز اهمیت در هویت یک ملت به شمار میآیند. در حقیقت ملاک سنجش یک فرهنگ به میزان دستیافته های هنری و فرهنگی بستگی تام دارد. کوچکترین نشانههای هنری در میان یک قوم، تقدم آن قوم را در فرهنگ نمایش میدهد.
نقاشی زیر لاکی یکی از گونههای ارزشمند هنریست که به سبب گونه ساخت و دامنه وسیع استفاده از آن، از ارزش زیادی برخوردار است.
به مناسبت ۸۰ سالگی« ژان پل بلموندو»
نمی خواهم پدربزرگ پرنده سینمای فرانسه باشم(درباره بازی های زیادش در فیلمهای اکشن). ژان پل بلموندو
آجر، قدیمی ترین مصالح ساختمانی است که یکی از بزرگترین یافتههای انسان اولیه به حساب میآمد. ساختن خشتهای گلین برای ساخت بناهای مسکونی نخستین تلاش انسان برای ساخت آجر به حساب میآید. گرچه پیشینه آجر و کورههای آجرپزی در ایران به هزاره چهارم قبل از میلاد باز میگردد؛ اما باید گفت که قدمت آجر به دههزار ...
حکایت بودجههایی که صرف هنرهای تجسمی میشود؛
جشنواره های تجسمی، روایتی تازه از لباس جدید پادشاه!
وقتی از تقویم هنرهای تجسمی خبر میگیریم، فارغ از وعدههای تحقق نیافته در برگزاری جشنواره های ریزو درشت و دوسالانههای پا در هوا، به یک حقیقت میرسیم و آن بی فایده بودن بودجههاییست که صرف جشنواره های تجسمی شده است.
هنری که هفت سده کسی سمت آن نرفت
نقاشی متقدمترین هنر در تجسم دین به شمار میرود. اما این هنر در نمایش اسلام روندی دیگر را پی گرفت و ازین رو توجه به آن جالب به نظر میرسد.
حاصل عدم تعامل هنری میان وزارت ارشاد و حوزه هنری؛
بازار جشنواره های ریز و درشت؛ اما بی نتیجه گرم است!
شاید یکی از هزار مشکل هنرهای تجسمی بودجه و کمبود آن است. به نظر میرسد بخش عمده مشکل را باید در جای دیگر جستجو کرد.
به بهانه پخش فیلم «چک»از سیما؛
آدم های فیلم سینمایی«چک» با عقاید متفاوت، طبقه اجتماعی مختلف، رفتارهای فردی وخواستگاهای انسانی و فردی در کنار یکدیگر زندگی می کنند اما به همدیگر اطمینان ندارند و تلاش می کنند با پول باد آورده ای موقعیت اجتماعی خود را تغییر دهند.
گذری بر مینیاتور معاصر به مفهوم خاص آن؛
نگارگری هنری که اثری از آن نماند!
به نظر می رسد هنر نگارگری که متاخرین بدان مینیاتور میگویند؛ هنری منسوخ شده باشد. این هنر به واسطه تصویر کردن متن و در پیوند با کتب خطی پدید آمد و در همین راستا و در کنار سایر هنرهای وابسته به کتابت به تکامل رسید. این روند که از قرن اول هجری آغاز شد؛ رفته رفته به وسعت هنر نگارگری منجر شد اما بعدها در ...
به مناسبت دومین سال درگذشت «سیدنی لومت»؛
سیدنی لومت ۲۵ ژوئن ۱۹۲۴ در فیلادلفیا در ایالت پنسیلوانیا از پدر و مادری که بازیگر تئاتر بودند متولد شد.
به بهانه پخش فیلم «کیمیا و خاک»از تلویزیون؛
تلاش برای ارائه تصویری واقعی از انقلاب اسلامی
فیلم سینمایی «کیمیا وخاک» تلاش می کند که بتواند تصویری هر چند اندک از روحیات ، راهپیمایی ها و مبارزات مردم در دوران شکل گیری انقلاب اسلامی ایران را به تصویر بکشد ، اما به دلیل امکانات کم سینمای ایران در راه نمی تواند موفقیتی را کسب کند .
ساخت سریالهای مختلف توسط «سیروس مقدم» در طی این سالها خود گواه این نکته مهم است که وی رگ خواب مخاطب را به درستی شناخته و تلاش میکند در آثار خود با استفاده از فیلمنامه، بازیگران، فیلمبرداری و قصهای معاصر به جذب مخاطب بپردازد.
لطفاً مسئولان کمی به این حقیقت فکر کنند؛
عربها دایه عزیزتر از مادر شدهاند!
علاقه یکباره عرب ها به فرهنگ ایرانی ماجرای تازهای نیست اما کم کم این علاقه قدر شناسانه هویت فرهنگی ایران را به تاراج میبرد.
کارگردان عنصر سازمان دهنده یک تئاتر
طراحی صحنه، لباس، چهره پردازی و ...از مواردی هستند که در تمام تئاترهای حرفه ای همیشه دیده شده است اما استفاده از این عناصر در کنار یکدیگر و با هماهنگی از وظایف کارگردان است، در حقیقت کارگردان عنصر سازمان دهنده یک تئاتر است.
آنچه در بازار سفال و سرامیک همدان میگذرد؛
اگر به بازار سفال و سرامیک سر بزنیم این سوال برایمان پیش می آید که چرا سفال و سرامیک مثل گذشته خریدار ندارد!
به بهانه پخش فیلم «یه حبه قند» از سیما؛
پاسداشت فرهنگ، هویت و خانواده ایرانی
فیلم سینمایی «یه حبه قند» به مخاطب یادآوری میکند که ما در هر شرایطی یک ایرانی هستیم و باید به ایرانی بودن خودمان افتخار کنیم و همیشه در جهت پاسداشت فرهنگ، هویت و خانواده ایرانی تلاش کنیم.
فراموش شدهای به نام «صنایع دستی»
در جشنواره های عشایر دستبافهای افغانی بافت را که از کیفیت بسیار پایینی نسبت به بافتهای ایرانی برخوردار ند را بانام دستباف ایران و با بهایی بالا به مشتریان داخلی و خارجی عرضه میکنند.
به بهانه پخش «آلزایمر» از تلویزیون؛
فیلم سینمایی «آلزایمر» درعین رئالیست بودن قصهاش قابلیت جذب و همراه کردن مخاطب را با کمک تمام عناصر موجود در فیلم نامهاش و همچنین با کمک شخصیت هایاش دارد و باعث همذات پنداری و آگاهی مخاطب نسبت به موضوعات روز میشود.
به بهانه استقبال مخاطبان از فیلمهای نوروزی سینماها؛
اکران فیلمهای امسال نشان دهنده این نکته مهم است که مخاطب ایرانی همیشه به دنبال دیدن فیلم خوب و مناسب بوده و خوشبختانه تنوع فیلمهای اکران نوروزی امسال در داستان، مضمون، ترکیب بازیگران و ... باعث شده که مردم استقبال مناسبی از فیلمهای در حال اکران داشته باشند.
نمایشنامه عنصر اصلی در شکل گیری یک تئاتر
نمایشنامه از ارکان تشکیل دهنده هر تئاتر است که اتفاقا از اهمیت بسیاری برخوردار است، چرا که نمایشنامه است که سبب موفقیت یک اجرا می شود.
خواب زمستانی جایزه کتاب سال، پروین اعتصامی و جشنواره نقد کتاب
بهمن و اسفند ماه سال۹۱ با ازدحام برنامه های فرهنگی، جوایز و جشنواره های مختلف همراه بود که بخشی از آن ها را حوزه هنری و برخی دیگر را معاونت فرهنگی وزارت ارشاد با همکاری خانه کتاب برگزار کرد.
نگاهی به آمارهای گردشگری سال ۹۲؛
گردشگری فرمایشی، جیغ و دست و هورا
اگر سازمان میراث فرهنگی و گردشگری را حذف کنیم چه تعداد از مردم ایران به سفر نخواهند رفت؟!
بازیگری اولین عنصر تشکیل دهنده تئاتر
بازیگری اولین عنصر تشکیل دهنده یک تئاتر است که بدون حضور بازیگر تئاتری نخواهیم داشت در حقیقت بازیگری حرفه ای سخت است که وجودش برای اجرای یک نمایش الزامی است.
وقتی شهرها پر از مسافر و خالی از کتابند؛
مسافران نوروزی چشم به راه کتاب های امانی
همه ساله در ایام نوروز بسیاری از مردم به شهرهای دور و نزدیک کشور مسافرت می کنند و به قصد بازدید از اماکن تاریخی، مذهبی و تفریحی شهرستان های کشور در محدوده ای از آن شهر اتراق می کنند.
ابریشمهایی که آهن جای آنها را گرفت
سازهای ایرانی به سبب ظرافت در تولید صدا از اهمیت شایانی برخوردارند. یکی از این سازها کمانچه است.
سالی که صورت نشر و فرهنگ مکتوب با سیلی سرخ ماند
سالی که گذشت پر از دغدغه های سختی بود که گریبان حوزه نشر، وضعیت کتاب و فرهنگ را گرفت و گره های کوری شد که تا پایان سال باز نشد.
نقدی بر از یاد رفتن هنرهای مردمی ایران؛
هنرهای مردمی ایران علیرغم ارزش غیر قابل انکارشان؛ دستخوش بی مهری و فراموشی از سوی محققان زمانه حاضر اند. به همین سبب جایگاه این هنرها را از نظر میگذرانیم.