مقاومت؛ هنری که تاریخ انقضا ندارد
جشنواره هنر مقاومت در آستانه برگزاریست. این موضوع بهانه خوبیست تا اندکی درباره مفهوم مقاومت و تجلی آن در هنر تامل کنیم.
نگاهی به نمایش «شام با دوستان»؛
«شام با دوستان» روایتی از آشفتگی های زندگی تام و بت است که در کنار آنها روایتی از زندگی کارن و گیب را می بینیم که در مقابل آشفتگی آنها آرامش در زندگی آنها موج می زند.
بازخوانی کتاب «زبان رمزی افسانه ها»؛
«زبان رمزي افسانه ها» عنوان کتابی است که نوشته مارگریت لوفلر-دولاشو است که توسط جلال ستاری ترجمه شده و انتشارات توس آن را منتشر نموده است.
به بهانه پخش سریال «دوباره زندگی»؛
تلویزیون در کشور ما باید به سمت ساخته شدن مجموعههای تلویزیونی بالای 100 قسمت با فیلمنامههای جذاب و نو باشد.
بعد از ظهر یکی اسلحه به دست برای دزدی وارد بانک شد، همه فهمیدند و بیرون بانک شلوغ شد. دزد بیرون آمد و شروع کرد به حرف زدن، هی حرف زد، هی حرف زد، هی... جماعتی که جلوی بانک جمع شده بودند شروع کردند به تشویق او، حالا دزد یک قهرمان شده بود. لومت از این کارها زیاد بلد بود.
با اولین عکسهایی که در جستجویی کوتاه در فضای مجازی پیدا می کنی بیشتر او را کمدینی مهربان می یابی تا کارگردان فیلمهای معمایی و دلهره آمیز.
به بهانه پخش مجموعه «زندگی به شرط خنده»؛
بی اهمیت بودن مخاطب با پخش هزار باره برخی سریال ها
این روزها مخاطب در تله فیلم ها و سریال ها با کارکترهایی سرو کار دارد که کلیشه ای هستند و هیچ شناختی از آنها ندارد؛ به همین دلیل به سرعت بسیاری از آنها را پس زده و با هدف دست یافتن به سرگرمی و تفریح تازه به برنامه های شبکه های ماهواره ای گرایش پیدا می کند.
به بهانه اهدای نشان درجه يک فرهنگ و هنر به اکبرعبدی؛
اکبرعبدی بدون شک یکی از مطرح ترین و موفق ترین بازیگران سینمای بعد از انقلاب در کشور ما و بازیگری برای تمام فصول سینما بوده است. کسی که با بازی در هر فیلم و نقشی موفق شده میلیون ها مخاطب را به سالن های سینما بکشاند.
گذری بر اهداف راهبردی تاسیس ایستگاههای مطالعه؛
ایستگاهمطالعه تحقق رهنمودهای رهبر معظم انقلاب درباره کتابخوانی است
ماجرای ایستگاههای مطالعه که اواخر سال قبل از جانب نهاد کتابخانههای عمومی کشور مطرح شده بود؛اوایل سال گذشته ایستگاه مهم راهآهنجمهوریاسلامیایران و فرودگاه شهرهای بزرگ کشور و پایانههای حمل و نقل را تحت پوشش قرار داده است.
گذری بر آثار تصویرگران در گالری ایده؛
هنر گوهریست که در هر سینه به رنگی آید
نمایشگاهی از آثار شاگردان پژمان رحیمی زاده در روزهای اخیر در گالری ایده برپا شد.
نگاهی به پشت صحنه فیلم «لئون:حرفه ای»؛
قاتلی که «جین کلی» را می شناخت
شاید باور نکنید ولی هنگام تصویر برداری یکی از سکانسها در این فیلم دزدی واقعی، بازیگران را که لباس پلیس به تن کرده بودند با پلیس اشتباه گرفت و خود را تسلیم کرد.
به بهانه پخش سریال«قطرهای عبرت»؛
تغییر ذائقه مخاطب ایرانی در شرایط کنونی
این روزها ذائقه مخاطب ایرانی در تلويزيون به شدت عوض شده، اما تلویزیون ما به جای اينکه برای بالا بردن کیفیت آثار خودتلاش کند، همچنان به تولید و نمایش سریال ها و تله فیلم های بی محتوا و ضعیف خود مشغول است.
مسئولان پنبه ها را از گوش در آورند؛
سفر ابدی شهناز، زنگ هشدار دوباره برای موسیقی ایرانی!
اگر تا به حال این موضوع برایمان دغدغه شده باشد که اطرافیانمان چه میشنوند؛ پی به دردی بزرگ بردهایم. شاید بهتر است با این سوال آغاز کنیم که طرفداران موسیقی سنتی و اصیل ایرانی چند درصد جامعه آماری ما را تشکیل میدهند. اگر کودکان را از جامعه آماری مان کنار بگذاریم و قبول کنیم که موسیقی ...
ویرانگری که همۀ زندگیاش را باخت
خودزنی خود ویرانگری آدمی است که همه چیز زندگی اش را مثل زن و فرزند، شرف و آبرو، دوست ، اعتبار ، جایگاه اجتماعی واقتصادی، نفود و تاثیرگذاری روی افراد سیاسی و ... را باخته است و چاره ای جز خود زنی ندارد.
کن لوچ: «فیلم یک جنبش سیاسی نیست. یک حزب و حتی مقاله نیست. این فقط یک فیلم است. در بهترین حال می تواند صدایش را به بی عدالتی اجتماعی بیافزاید.»
یک نغمه کوتاه و حکایت هزار آشوب!
اگر اهل تأمل در گونههای موسیقایی باشیم؛ یا آنکه سلیقه شنیداریمان به آهنگهای روحالله خالقی و صدای امثال شجریان ، معتمدی و ... عادت کردهباشد؛ گاه شنیدن حتی یک موسیقی به اصطلاح امروزی نیز برایمان دشوار خواهد بود. هرچه بیشتر گوش به نغمه میسپاریم نه چیز تازهای عایدمان میشود و نه مضمونی عمیق میشنویم....
به بهانه اکران فیلم «چه خوبه که برگشتی»؛
روایتی غیر منطقی از داستانی بیسر و ته
مخاطب در آخرین ساخته مهرجویی با یک روایت غیر منطقی از داستان بیسر و تهی روبرو مواجهه است که به هیچ عنوان نمیتواند با کارکترها و شخصیتهای مختلف اثر ارتباط درستی برقرار کند.
تاسیس موزه کمال الملک بهانه ایست تا اثربخش تارین جریان هنری عصر قاجار دوباره یادآوری شود.
به بهانه پخش تله فیلم سریال «دست بالای دست»؛
راهکار تلویزیون برای پر کردن اوقات فراغت مخاطبان
تلویزیون باید یک راهکار اساسی برای پر کردن اوقات فراغت مخاطبان خود با نزدیک شدن به فصل تابستان بیاندیشد، و گر نه نمیتواند امیدی به مخاطبان باقی مانده خود داشته باشد و به مرور آنها را نیز از دست خواهد داد.
هنر بومی ایران از قشر محروم و آسیب پذیر جامعه متبلور میشود
با اوج گیری تکنولوژی و اهمیت هر روزه آن باید تولیدات صنایع دستی نیز به لحاظ قیمت، کیفیت و نوع، متناسب با تقاضای جهانی باشد بنابراین ارایه طرحها و نقوش مدرن در بازارهای جهانی میتواند ما را به دستیابی نتایج مطلوبتر یاری کند.
نگاهی به شرابط انتخابات همزمان با برگزاری آن در ایران؛
این روزها انتخابات ریاست جمهوری و شوراها برگزار شد؛ اما شاید سوال مطرح شود که چه تناسبی و چه نسبتی بین سریال «کلاه پهلوی» و انتخابات ریاست جمهوری وجود دارد؟ و اصولا رابطه این دو چیست؟! برای توضیح این مسئله لازم است به چند نکته اشاره شود.
برخی از تهیه کنندگان به طمع پولدار شدن و رسیدن به فروش میلیاردی در طی سالهای گذشته دست به ساخت آثار کمدی زدند، در چنین شرایطی مخاطب سینما هم احساس کرد که با ساخت هر کپی کاری از برخی از فیلمهای داخلی و خارجی به شعور و ذائقه هنری او توهین میشود.
نگاهی به بحث آموزش در مدیریت فعلی سینما؛
عشق سینما؛ عشق فیلم؛ عشق بازیگری؛ اینها همه صفتهایی است که برخی به خودشان میدهند که بگویند زندگیشان سینماست. زندگی شان فیلم است و زندگیشان افتادن در مسیری است که شهرت و ... را به همراه دارد. اما مسیر رسیدن به این هدف همیشه یکسان نیست. گاهی پارتی بازی؛ گاهی پول و گاهی هم اتفاقات حاشیهای دیگر که ...
جذابیت و نوآوری شرط پیگیری سریالهای دنباله دار
برخلاف مجموعههای تلویزیونی کشورمان سریالهایی مانند «پرستاران» و «حادثه» درهرقسمت و لحظه با خلق وقایع جذاب، نو و شگفت آور باعث پیگیری داستان هر قسمت از سوی مخاطب میشوند.
آمار هفت ساله ساخت و بازسازی سالنهای سینما
لطفا در این سالن سیگار نکشید!
اتفاقاتی که در دولت نهم و به ویژه دهم برای بهبود اوضاع ساخت و ساز و بهسازی سینماها محقق شد موضوعی است که نمیتوان از آن به سادگی گذر کرد.
نگاهی اجمالی به رویه جدید مناظرههای کاندیدای ریاست جمهوری
هشت نفر هشت صندلی برای یک کرسی
مناظرههای انتخابات یازدهم ریاست جمهوری نسبت به دوره گذشته تفاوتهای زیادی داشته و خصوصاً فضای بسیار متفاوتی نسبت به سال 88 را تجربه کرد؛ در این فضای جدید دیگر از حاشیههای گذشته خبری نیست و اکثریت کاندیداها به جای تخریب یا نفی دیگران، صرفا دیدگاههای خود را ارائه میدهند. ( هر چند درجات خفیفی از نفی ...
انتخابات یازدهم و انتظارات حوزه فرهنگ؛/۴/
ماجرای معافیت مالیاتی بنگاه های نشر که در دولت های قبل جدی گرفته نشد
در سالهای اخیر یکی از مباحث مهمی که همواره دغدغه اهالی حوزه نشر بوده برخورداری از معافیت های مالیاتی است که فشار قابل توجهی به بنگاه های نشر و عوامل وابسته به آن می آورد.
به بهانه اکران فیلم «یکی برای همه»؛
ناتوانی فیلمهای کمدی در خنداندن مخاطب
فیلمهای کمدی سینمای ایران در یکی دو سال اخیر نتوانستهاند به راحتی مخاطبان خود را به خنده وادار کنند، چرا که مخاطب با هوش و زیرک سینما فرق بین کمدی خوب و بد و لودگی را با طنز واقعی بسیار خوب میفهمد و به تماشای هر نوع فیلمی نمیرود.
نگاهی به فیلم «خوب، بد، زشت» و آنچه که از پشت صحنه فیلم نمی دانید؛
برای خیلی ها لذتش دیدنش مثل دیدن فیلمهای «بروسلی» می ماند. تلویزیون ده ها بار پخشش کرده ولی اگر حتی اتفاقی، حتی از وسط فیلم پای تلویزیون نشسته باشی، تا آخرش صبر می کنی تا ببینی طناب دار چطور دور گردن «توکو» می رود.
ساخت سریالهای جذاب برای مقابله با شبکههای ماهوارهای
صدا و سیما جا دارد مجموعههای تلویزیونی جذاب و قدرتمندانهای برای مقابله با شبکههای ماهوارهای بسازد تا بیش از این مخاطبان تلویزیون ما به دلیل ساخت و نمایش سریالهای کلیشهای و تکراری به سمت سریالها و فیلمهای شبکههای ماهورهای جذب نشوند.