نگاهی به بازیگران سریال «دودکش»؛
زوجهای نوظهور طنز در تلویزیون
شبکه یک بعد از پخش سریال پایتخت دو در نوروز امسال دیگر سریال طنز پخش نکرد، ولی توانست با یک سریال خوب، قوی و طناز در ماه رمضان دوباره نظر مردم را برای بار دیگر در آثار نمایشی امسالش جلب کند. بخش عمدهای از موفقیت این سریال مدیون کارگردانی لطیفی و بازی خوب، روان و متفاوت بازیگران سریال است. کافی است ...
در حاشیه برگزاری مجمع عمومی خانه سینما؛
خانه سینمای ایران متعلق به تمام هنرمندان سینمای کشورمان است؛ اینکه یک عده ای بخواهند به هردلیلی این خانه را متعلق به خود بدانند مصداق این است که چند نفر علیه همه سینماگران باشند.
در حاشیه برگزاری مجمع عمومی خانه سینما؛
سازناکوک برخیها برای حل مشکلات سینما
متاسفانه هیات رییسه قبلی خانه سینما این روزها به هر دلیلی دوست ندارند که مشکلات خانه سینما حل و فصل شود. این درحالی است که هیئت مدیره و اعضای خانه سینما در گذشته هیچ تلاشی برای برطرف کردن مشکلات صنفی و دغدغه معیشت اهالی سینما انجام ندادند.
هجوم «دار و دسته دار علی» به بازار کتاب
«دار و دسته دارعلی» نخستین مجموعه طنز اکبر صحرایی برای کودکان و نوجوانان است که در سه مجلد «آمبولانس شتری»، «گردان بلدرچینها» و «برانکارد دربستی»، با موضوع دفاع مقدس از سوی انتشارات سوره مهر روانه بازار نشر شده است.
به بهانه پایان پخش سریال «مهرآباد»؛
سریال «مهرآباد» با استفاده از چهره ها و بازیگران غیر كليشه ای تئاتری در عرصه طنزهای تلویزیونی به شعور و هوش مخاطب احترام می گذارد و به مخاطب یادآوری می کند آدم ها برای رسیدن به آرامش و آینده ای سرشار از خوشبختی دست به هرکاری حتی دروغ ، فریب و نیرنگ هم می زنند.
نگاهی به نمایش «اینجا کجاست؟»؛
ناکجا آبادی که مکانی برای آباد کردن آرزوها میشود
نمایش «اینجا کجاست؟» روایتگر فرودگاهی در ناکجاآباد است که دختری برای رسیدن به آرزوهایش از کشور خود دست به مهاجرت به آنجا میشود.
به بهانه اکران فیلم «گذشته» ساخته اصغر فرهادی؛
آیا میشود از «گذشته» فرار کرد؟
فرهادی در «گذشته» نشان میدهد که دروغ گویی آفت بزرگی است که در صورت نهادینه شدن در خانواده میتواند ستونهای اصلی این نهاد با ارزش را متزلزل کند.
تحولی در بخش مدیریت سینما روی داد؛
رشد صعودی در اعطای پروانه ساخت و نمایش در دوره مدیریت فعلی سنیما
چرخه تولید در سنیمای ایران وابسته به عناصر مختلفی است؛ اگر بخواهیم نگاه و صورتبندی کلی از این پرخه داشته باشیم بخشی از آن مربوط به حوزه مدیریتی و نظارتی است و بخش دیگر مربوط به بدنه سینما و هنرمندان.
همراه با مجموعههای تلویزیونی ماه رمضان امسال سیما؛
سازندگان آثارمناسبتی برای ماه رمضان در طی این سال به دلیل وجود برخی ازمحدودیت ها نتوانستند به سراغ تولید هر قصه و موضوعی بروند. به همین دلیل عمده شخصیت ها و کارکترهای مجموعه های مناسبتی در اغلب موارد مشابه همدیگرشده وبرای مخاطب جذابیت نداشته اند.
پتانسیلهای بالقوه چرا رها شدهاند؟
گردشگری ماجراجویانه هیجان یا آسیب
گردشگری ماجراجویانه همچنان با مشکلات بیشماری دست و پنجه نرم میکند
چه کسی پدر «ناهید» را به قتل رساند؟!
رمان «ناهید» نوشته شهریار زمانی، از آثار برگزیده در سومین جشنواره داستان انقلاب است که توسط انتشارات سوره مهر روانه بازار نشر شده است.
نگاهی به نمایشگاههای هنری در روزهای اخیر؛
در آثار هنر معاصر غلبه ذهنیت های آشوب زده و ترسان بیش از هر چیزی جلب توجه می کند.
شناخت فرهنگ اسلامی در «تاریخ تحلیلی صدر اسلام»
کتاب «تاریخ تحلیلی صدر اسلام» نوشته دکتر محمدعلی چلونگر و دکتر علی اکبر عباسی با موضوع پیدایش اسلام و گسترش آن و نیز تحلیل صدر اسلام از سوی انتشارات هزاره ققنوس منتشر شد.
نگاهی به انیمیشن «پرنسس مونونوکه» اثر «هیائو میازاکی»؛
میازاکی خود را به ژاپن اثبات کرده بود گیشه و منتقدان هر دو او را می ستودند. قبل از اینکه تایتانیک به ژاپن بیاید مونونوکه با کنار زدن رکورد ۱۵ ساله بیشترین فروش که در دستان «ای.تی موجود فرازمینی» بود این عنوان را در اختیار داشت تا اینکه چشم تیزبین مسئولان میرامکس فیلم را دید و شاهزاده مونونوکه جهانی ...
مشایی و بقایی را ول کنید، یکی ملک زاده رو بچسبه!
ثبت بیش از ۳۰ هزار اثر منقول باستانی اگر واقعیت داشت و فقط یک ادعای توخالی نبود واقعاً هم کار غرورآفرینی میبود، ولی چه فایده که اشیاء منقولی را که سالها قبل از اختراع رایانه در دفاتر ثبت کرده بودند در روز روشن آمدند و از موزۀ تبریز دزدیدند و آب از آب تکان نخورد!
با شروع فصل تابستان و عشق شهرت!
ستاره شدن در تئاتر با آموزشگاههای فصلی؟!
با شروع فصل تابستان آموزشگاههای بازیگری برای پر کردن اوقات فراغت جوانان شکل میگیرد که به تازگی جوانان علاقهمند را به سوی خود میکشاند و تب شهرت و بازیگری چندان در این جوانان شکل میگیرد که تصور میکنند با حضور در این کلاسها ستاره بازیگری خواهند شد.
به بهانه پایان یافتن مجموعه تلویزیونی هوش سیاه 2؛
تصوری که عموم مردم ایران از پلیس داشتند با آنچه در سریال «هوش سیاه2» نشان داده شد بسیار متفاوت بود.
چه اتفاقی در رسانه ملی افتاده است
تبدیل مجموعههای تلویزیونی به تله فیلم!
تلویزیون در کشور ما جزء یکی دو رسانه دیداری و شنیداری است که مردم بدون کوچکترین هزینه مالی و مشکلی میتوانند، برنامههای گوناگون آن را از طریق آنتنهای خانگی تماشا کنند.
نمایشگاه آثار «کیانوش تنها» با عنوان «بیرون از درون» چهارشنبه 5 تیر، در خانه ی هنرمندان به نمایش درآمد. این آثار نگاهی به اعضای بدن و استفاده از آنها در نمایش ایدههای طراح است. در این نمایشگاه چهارده اثر با تکنیک طراحی دیجیتال با نگرشی متفاوت به درون انسان، به نمایش گذاشته شده است.
گذری بر نمایشگاه قطرهگرافی در خانه هنرمندان ایران؛
ساده نگذرید؛ اینجا یک دنیا قانون به هم پیچیده دارد
نمایشگاهی از آثار علیرضا قاسمزاده ایروانی در تالار زمستان خانه هنرمندان ایران برپاست. این نمایشگاه متفاوت از نمایشگاههای دیگر عکاسی است و به همین سبب در یادداشتی به تمایزهای آن میپردازیم.
این روزها در گوشه و کنار شهر گاه گروههای سنتی و یا پاپ به اجرای کنسرتهایی میپردازند که به طبع هر یک برای قشری از اجتماع خلق شده و سلیقه بخشی از بدنه اجتماع را برای انتخاب سازها، قطعات و ملودیها مد نظر قرار داده اند. در این میان بخشی از کنسرتها نیز تلاش میکنند تا سلیقه بخش وسیعتری از جامعه را ...
دولت یازدهم و حضور ایران در نمایشگاه کتاب فرانکفورت
این روزها اخبار ضد و نقیض حضور متفاوت ایران در نمایشگاه کتاب فرانکفورت و پیگیری کم و کیف این حضور در رسانهها محور اخبار حوزه فرهنگ است.
نمایشگاه طراحیهای امید ایرانی، وحید کاشانی، و ماهرخ نخعی در نگارخانه تابستان خانه هنرمندان ایران برپاست. این نمایشگاه سه جلوه از سورئالیسم را به نمایش میگذارد که میتوان آن ها را مورد نقادی قرار داد.
گردشگران به « پیاده روی در شب»، تور «مجردها» و « ماه عسل » دعوت شدند
ملکزاده در روزهای پایانی ریاست سازمان میراث فرهنگی کتاب تألیفی خود با عنوان « گردشگری با علایق ویژه » را با شمارگان ۵ هزار جلد به فعالان عرصه گردشگری هدیه داد.
به بهانه زادروز آنتوان دو سنت اگزوپری؛
«اگر مرا اهلی کنی مثل این است که به زندگیام نوری بتابد.»
نمایش «مرد بالشی»، روایتی از کودک آزاری است که آیدا کیخایی و محمد یعقوبی این نمایش را در تماشاخانه شماره یک ایرانشهر به روی صحنه برده اند.
گذری بر جابهجایی کتاب در منازل استیجاری؛
راهکار اصولی برای بستهبندی کتابها در اسبابکشیهای دائمی
امروزه سیستم زندگی مدرن در شهرهای بزرگ و کوچک دنیا برای همه فرایند های زندگی تدابیری ویژه دارد؛ از وجود انواع سیستم های حفاظتی تا پارکینهای آسانسوری، آپارتمان هایی با دیزاین های غیر معمول و هزاران طراحی و معماری جدید.
به بهانه اکران فیلم «بیتابی بیتا»؛
خانه محلی برای آرامش یا نا امنی
فیلم سینمایی «بیتابی بیتا» به خانوادهها یادآوری میکند که خانه برای همه اعضای خانواده محل امنی برای آرامش و امنیت و حل مشکلات روحی و روانی است. اگر این خانه یا کاشانه به هر دلیلی برای اعضای خانواده محل امنی نباشد، فرد مجبور میشود برای پیدا کردن آرامش و محبت به محیط بیرحم جامعه پناه ببرد .
یادداشتی از استاد گروه باستانشناسی دانشگاه تهران؛
مدیریتهای بیثبات در حوزه میراث و مواریث فرهنگی یک سرزمین سوخته و «هولوکاست فرهنگی» از خود به جای نهاده و میروند.
گذری بر کنسرت گروه تلفیقی آوای مهربانی؛
تکلیف نامعلوم موسیقی سنتی با سازهای جهانی!
کنسرت تلفیقی گروه آوای مهربانی به سرپرستی سهیلا پورگرامی پنجم تیرماه برای دومین شب متوالی در تالار وحدت برگزار شد. به سبب خصوصیت تلفیقی این کنسرت به آن نظر میافکنیم.