انتخابات یازدهم و انتظارات حوزه فرهنگ؛/۱/
در آستانه انتخابات یازدهم ریاستجمهوری بسیاری از نویسندگان،شاعران و اهالی قلم دیدگاههای خاص خود را به صورت آسیبشناسی مسائل حوزه فرهنگ و یا نقد شرایط موجود بیان می کنند تا راهگشای روند اجرایی کشور در دوره یازدهم باشد.
کشف حجاب و طرح آن در یک اثر تاریخی؛
مبارزه با غیرت زدایی و برچیدن بساط اعتقادات در «کلاه پهلوی»
همانطور که پیش بینی میشد در قسمتهای اخیر کلاه پهلوی، با بازگشایی دروازه تاریخ دوران کشف حجاب رضاخان، این مجموعه به اوج هیجان و حساسیت خود رسیده است و شاید یکی از حساسترین رخدادهای تاریخی ایران در این هفتهها از کلاه پهلوی بازگو میشود.
الگوسازی تشکیل صندوقهای قرض الحسنه فامیلی در «حرف حساب»
برخی اقدامات خانوادهها و فامیلهای ایرانی میتواند در حمایت و پشتیبانی خانوادههای کم بضاعت یک فامیل موثر واقع شود و به نوعی آن دستور اسلام مبنی بر اولویت خویشاوندان برای انفاق و کمک را عملی سازد، از همین جمله تشکیل صندوقهای قرض الحسنه فامیلی است.
به بهانه انتشار آخرین کتاب مرحوم امیرحسین فردی؛
«گرگ سالی» فردی و گرگ ستیزی اجتماعی
«اسماعیل» نفسزنده امیرحسین فردی،نویسنده لحظههای انقلاب اسلامی است که پس از انتشار علاقهمندان و مخاطبان بسیاری داشته و دارد.
نگاه انسانی به زندگی آدمهای جنگ
مجموعه تلویزیونی «مادر» نگاهی انسانی به زندگی آدمهای سالهای جنگ دارد. آدمهایی که فارغ از جایگاه اجتماعیشان بیش از اندازه به همدیگر و وطن خویش وفادار بودند و هر کاری که از دستشان برمیآمد برای دفاع از سرزمین خویش انجام دادند.
رویکرد معمار انقلاب به هنر متعهد؛
هنری ستوده است که ارزشهای مقدس را ترسیم کند
از دیدگاه امام خمینی (ره)، هنرى ستـوده و ارجمنـد و قابل دفاع است که از عنصر «تعهد» و جـوهر «پیام» و بعد «سازندگـى و تربیت» بـرخـوردار باشـد، هنـرى که ارزشهاى مقـدس را تـرسیـم کنـد.
به مناسبت تولد «روبرتو روسلینی»؛
«نمی خواهم فیلمهای زیبا بسازم، می خواهم فیلمهای مفید بسازم.» روبرتو روسلینی
نگاهی به فیلم «تلفن همراه رئيسجمهور»؛
سازندگان فیلم سینمایی«تلفن همراه رئيسجمهور» به بهانه ساخت این فیلم مسائل روز جامعه و محیط اجتماعی قربانعلی را به چالش می کشند و تصویری از مردی را به نمایش می گذارند که در زیر بار حل مشکلات مردم به جنون و دیوانگی می رسد.
یادی از هایدن به مناسبت سالمرگش؛
هایدن ثابت کرد فقر، بستر مردان بزرگ است
فرانتس یوزف هایدن در 31 مای سال ۱۸۰۹ هنگامی که وین در اشغال ارتش ناپلئون بود، در ۷۷ سالگی در گذشت. به همین سبب به سرگذشت پر نشیب و فرازش نگاهی می اندازیم.
رمان «خوش نشین»، تازه ترین اثر علی مؤذنی است که همزمان با بیست و ششمین نمایشگاه کتاب تهران از سوی انتشارات عصر داستان منتشر شد.
یادر از سید حسن میرخانی به مناسبت سالمرگش؛
امروز سالمرگ سید حسین میرخانی موسس انجمن خوشنویسان ایران است. مردی که خوشنویسان ایران همه به او مدیون اند.
گذری بر کارگاههای کوتاه مدت هنری؛
کارگاههای یک روزه که غالباً به شکل مناسبتی و به بهانه یک اتفاق ملی یا منطقهای شکل میگیرند؛ از منظر ارزشیابی شایسته توجهاند.
به مناسبت تولد «کلینت ایستود»؛
کلینتون ایستوود جونیور ۳۱ می سال ۱۹۳۰ از پدر و مادری که کارگر کارخانه فولاد سازی بودند متولد شد. هنگام تولد وزنی بیش از ۵ کیلوگرم داشت بخاطر همین از سوی پرستار بیمارستان «سامسون» نام گرفت.
نگاهی به کارنامه کاری دکتر مهدی حجت؛
دکتر مهدی حجت از سال 88 تاكنون ریاست كمیته معماری شورای عالی فنی سازمان سرمایهگذاری و مشاركتهای مردمی شهرداری تهران را برعهده دارد.
نگاهی به دوسالانه کاریکاتور تهران؛
مسئولان کاریکاتورها را نگاه کنند!
دوسالانه کاریکاتور تهران که مدتها بود با بهانههای رنگین به تاخیر میافتاد؛ چند روز قبل گشایش یافت و آثار هنرمندان 89 کشور دنیا پس از نزدیک به دوسال انتظار به روی دیوار رفت.
این پیر فرتوت سالهاست چشم به راه حمایت دولت است!
موسیقی نواحی ایران همچون بسیاری از گونههای دیگر هنری مورد غفلت قرار گرفته و از توجه به دور مانده است. به همین سبب ارزشهای این گونه موسیقایی را باز خوانی میکنیم تا ضرورت توجه بدان معلوم گردد.
نگاهی کوتاه به زندگی و کارنامه بازیگری «ایرنه ماری ژاکوب»؛
ایرنه ماری ژاکوب(متولد ۱۵ جولای ۱۹۶۶-فرانسه) یکی از برترین بازیگران نسل خود است. ژاکوب تحسین و شناخته شدن مجدد بین المللی خود را با «کریستوف کیشلوفسکی» کارگردان لهستانی بدست آورد. او در «زندگی دوگانه ورونیک» و «سه رنگ:قرمز» کیشلوفسکی بازیگر نقش اول بود. ژاکوب با استایل بازی متفکرانه و زیبایی کلاسیک ...
نگاهی به گسترش محصولات فرهنگی وارداتی برای کودکان؛
چرا آستینمان را بالا نمیزنیم؟
اگر سری به بازار اسباببازی بزنیم؛ و شاید با صرف کمتر از پنج دقیقه از زمان خود؛ در خواهیم یافت که ما در تولید محصولاتی ازین دست؛ سهمی نزدیک به صفر داریم!
سراشیبی موسیقی پاپ در انتظار نگاهی تازه
موسیقی پاپ به عنوان گونهای تجاری در موسیقی عامه پسند مطرح است که یکی از بزرگترین نقاط توجه آن منفعت مادی است. این حقیقت که موسیقی پاپ به رویکردی ویژه نظر دارد و سلیقه مخاطبان به خصوصی را در نظر میگیرد؛ جای بحث نیست. اما حقیقت این است که موسیقی پاپ یا همان موسیقی (papular) که در واقع برای طبقه متوسط ...
به بهانه پخش سریال «هوش سیاه ۲»؛
نگاه سطحی به هوش و سواد مخاطب درآثار پلیسی
ساخت مجموعه های پلیسی و معمایی در کشورما در طول سال های گذشته با فراز و نشیب های زیادی همراه بوده است که می توان در آنها نگاه سطحی گرایانه به هوش و سواد مخاطب و گره گشایی و گره افکنی ضعیف و پرداخت هنری مبتدیانه را دید.
همه آنچه در مورد «املی» نمی دانید؛
شما درحال تماشا کردن یک پرتره از پاریس فانتزی هستید. فیلم آنقدر داستانهای ریز و در هم تنیده دارد که واقعا نوشتن فیلمنامه اش جز کار یک خبره نمی تواند باشد.
به بهانه اکران فیلم «آقای الف»؛
داستان پردازی فدای سه بعدی بودن
سازندگان فیلم سینمایی«آقای الف» به نظر می رسد که چنان غرق در ساختار سه بعدی بودن فیلم شان شده اند که به کل از داستان پردازی فیلم خود غافل شدند که مشخص نیست چرا فیلمی که قرار است اولین تجربه سینمای ایران در گونه سه بعدی باشد ، این قدر داستان خود را به شکل سادهانگارانه و بی منطقی برای مخاطب روایت می ...
نکاتی جالب و خواندنی به دوست داران فیلم «پاپیون»؛
پاپیون با بازی استیو مک کوئین و داستین هافمن یکی از محبوب ترین فیلمهای ایرانی هاست. فیلمی که بارها از تلویزیون ایران پخش شده است. یادداشت زیر نکاتی ریز و خواندنی را در مورد این فیلم و آن چه که پشت صحنه آن گذشته را بازگو می کند.
به بهانه پخش سريال «گروه پليس»؛
ریتم کند عاملی برای خستگی و کلافگی مخاطب
ریتم کند و آرام برخی از سریال های پلیسی خارجی و ایرانی در شبکه های مختلف سیما باعث شده که مخاطب امروز با مشاهده ضعف روایتی و ساختاری آثار به یک نوع خستگی و کلافگی برسد .
گذری بر دوسالانه کاریکاتور تهران؛
طنز نیشداری که نیش بی نظمی دولت را خورد
دوسالانه دهم کاریکاتور تهران با نزدیک به دو سال تاخیر از 22 اردیبهشت تا 22 خرداد برپا است. به بهانه ی آغاز به کار مجدد ده همین دوسالانه بین المللی کاریکاتور تهران به این رخداد مهم در هنر کاریکاتور جهان نظری میافکنیم.
نقد معضلات اجتماعی به زبان طنز
مجموعه تلویزیونی «مهرآباد» با طراحی شخصیت های متفاوت از طبقه و قشرهای مختلف جامعه معاصر خودمان کوشش می کند که بتواند به زبان طنز معضلات اجتماعی جامعه معاصر و به خصوص زندگی در کلان شهرهای بزرگ را به نقد و چالش بکشد .
موزههای ایران به کجا میروند؟
موزههای ایران بیشتر نمایانگر ویترین ترک خورده خاطرات تاریخ ایران هستند تا نشاندهنده شکوفایی یک فرهنگ و تمدن.
روایتی تاریخی در بستری عاشقانه
مجموعه تلویزیونی «پروانه» درامی تاریخی با بستری عاشقانه و احساسی بود که با طراحی لوکیشن های مناسب و به جا به درستی توانسته بود که فضاهای سياسی دهه پنجاه کشورمان را به تصوير بکشید.
نگاهی بر تازه های نشر در بیست و ششمین نمایشگاه کتاب تهران؛
روایت مهاجرت و سرگشتگی در «وقایع نگاری یک زندیق»
«وقایع نگاری یک زندیق» عنوان تازه ترین رمان مصطفی جمشیدی است که هم زمان با بیست و ششمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران از سوی انتشارات عصر داستان منتشر شد.
تحریف تاریخ و هویت در شبکههای ماهواره ای/۳
متزلزل نشان دادن تعهد و پايداری افراد به خانواده
فیلم ها و مجموعه های تلویزیونی شبکه های ماهواره ای با محوریت قرار دادن نهاد خانواده تلاش می كنند تا روابط بين فردی را متزلزل كرده و عدم اعتماد بين افراد خانواده به خصوص پدر و مادر به شکل بدی نمایش داده و تعهد و پايداری افراد یک خانواده را نسبت به همدیگر از ميان ببرنند.