چگونه « آرّان» را آذربایجان شوروی نامیدند!
چنانچه بخواهیم در این مقوله به جمیع اوراق و اسناد تاریخی و جغرافیائی، اجتماعی و سیاسی « آرّان» اشراف کاملی پیدا نمائیم، بیشتر و بیشتر متاسف میشویم که چـرا و چگونـه آرّانیها به سوابق افتخار آمیز سرزمینشان نمیاندیشند و بر ملیّت و مام میهن خویش ارج نمینهند.
بیتناسبی ترانۀ سریال «خروس» به متن و آدمهای قصه؛
از سال۷۷ که شبکه یک سیما سریال «نیمهپنهان ماه» را روی آنتن برد ماراتن ساخت سریالهای مناسبتی آغاز شد. سریال «گمگشته» سپس سریالهای نسیم رویا، نوعروس، همراز و پشت کنکوریها و بعد مجموعههای یکی مثل من، رؤیای ناتمام، فقط به خاطر تو و رانتخوار کوچک روی آنتن رفتند. در سال ۸۳ نخستین سریال ماورایی با نام ...
دو صفحه دیگر از کتاب مقدس به من بدهید من فیلمی به شما خواهم داد. «سسیل.ب.دمیل»
وقتی مسیر تاریخ به بیراهه میرود؛
اسلام ستیزی و تحریف تاریخ در برنامههای ماهواره
تاریخ به روایت اسناد زنده است و وجود مستندات سبب میشود تا گذشته تا حد زیادی به فراخور واقعیت برای آیندگان معنا یابد.
پناه بردن به خیابان برای حل و فصل مشکلات روحی و روانی
مجموعه تلویزیونی «مادرانه» روایت زندگی خانوادهای متلاشی شده است که در آن پدر و مادر هر کدام میسر زندگی خود را بدون توجه به سایر اعضای خانواده مثل فرزندان با خودخواهی طی میکنند. در این میان فرزندان محروم از آغوش گرم خانواده ناچارند برای حل و فصل مشکلات روحی و روانی خود به خیابان و کوچه پناه ببرند.
نگاهی اخلاقی به پدیده حیازدایی در ماهواره
چه کسی خسارت ماهواره به زندگی را میپردازد؟
هنگامی که تصویری از مقابل چشمان ما عبور میکند و واقعهای کوتاه در مقابل ما اتفاق میافتد تا مدت طولانی در خاطر مان میماند.
نمایشهای کم مایه کودک در پایتخت!
تئاتر کودک و نوجوان را جدی بگیریم
تئاتر کودک و نوجوان، تئاتری است که علی رغم استقبال از این نوع تئاتر اما جدی گرفته نمیشود و اغلب با اجراهایی مواجهه هستیم که نگاهی عمیق و خلاق در آن وجود ندارد و به این علت که برای کودکان اجرا میشود، با نگاهی سطحی تولید میشود.
تاثیر شبکههای ماهوارهای بر نهاد خانوادههای ایرانی/۳
آموزش الگوهای رفتاری و ظاهری نامناسب
شبکههای گوناگون ماهوارهای به راحتی علاوه برآموزش الگوهای رفتاری و ظاهری نامناسب میتوانند به مخاطبان خود اعم از کودکان، نوجوانان و جوانان خشونت، قتل، تجاوز و رفتارهای نادرست اجتماعی را آموزش دهند.
به بهانه پخش مجموعه «شبهای روشن»؛
نبود خلاقیت، جذابیت و تازگی در روایت
مجموعه چند قسمتی «شبهای روشن» به دور از هر نوع خلاقیت، جذابیت و تازگی در ساختار و روایت خود داستان خود را براساس موضوعات امتحان پس داده یعنی مخفی کاری و پنهان کاری در زندگی خانوادگی و زناشویی و دروغگویی برای مخاطب بیان میکند.
به بهانه معرفی وزیر پیشنهادی ارشاد به مجلس شورای اسلامی؛
آقای وزیر! نگذار مرکب قلم فدای مرکبات روزمره شود
حوزه فرهنگ از حوزههای مهم مدیریتی است که به بینش و درایت ویژهای در تمامی ابعاد نیازمند است.
صنایع دستی نمادی از هویت ملی و توسعه فرهنگی،
صنایع دستی در دولت یازدهم به کجا میرود؟
امید است در دولت یازدهم یک بار برای همیشه تدبیری شایسته برای ایجاد بازارچههای فروش صنایع دستی گرفته شود.
ادبیات فارسی در بند ضحاک ماردوش ماهواره
ادبیات تعلیمی یا اخلاقی گونهای از کلام ارتباطی است که در جوامع گوناگون بنا به مناسبات و فرهنگ اجتماعی تعیین و تبیین میشود و حراست از آن بر عهده همه مردم جامعه و توده رسانه هاست.
به بهانه پخش مجموعه «بوی باران»؛
مجموعه چند قسمتی «بوی باران» تلاش میکند که بتواند داستان و فضاهای متفاوتی را برای مخاطب خلق کند اما با ریتم کند و قصه کلیشهای خود به ناچار به استفاده فراوان از موسیقی میشود. موسیقی که هدفی جزء به گریه انداختن مخاطب و تحریک احساسات او ندارد و عملا در پیشبرد داستان هم تاثیری ندارد.
خیانت زن و شوهر، عشقهای مثلثی برابر است با ویرانی خانواده!
دنیای پرتلاطم امروز که هر لحظه با اختراع جدیدی تعجب انسانها را بر میانگیزد چارهای جز سر تسلیم فرود آوردن بر این اختراعها ندارد چرا که این اختراعات و ابتکارات به مدد تکنولوژی و فراگیربودن رسانههای تصویری و شبکههای مجازی، دیر یا زود وارد خانه و کاشانه ما نیز خواهند شد و ما چه بخواهیم و چه نخواهیم ...
لزوم انتخاب مدیران شایسته برای سازمان میراث فرهنگی
امید است در طلیعه آغاز به کار دولت تدبیر و امید مدیران سازمان میراث فرهنگی کشور نه با رویکردهای سیاسی بلکه با لحاظ کردن ملاکهای شایسته سالاری شامل تخصص، سوابق کاری و تجربه انتخاب شوند.
به بهانه اکران «هیس دختران فریاد نمیزنند»؛
فیلم سینمایی «هیس دختران فریاد نمیزنند» به خانوادهای میپردازد که به ظاهر در کنار همدیگر زیر یک سقف زندگی میکنند اما علاوه بر ندیدن همدیگر، صدای همدیگر را نیز نمیشنوند و در چنین شرایطی است که امنیت روانی خانواده نادیده گرفته میشود.
پرده دری شبکههای ماهوارهای را جدی بگیریم
«اکبر حر» در یادداشتی که با موضوع پرده دری در شبکههای ماهوارهای به نگارش در آمده و در اختیار هنرنیوز قرار گرفته مینویسد: اگراشکال یا معضلی درشرایط جنگ نرم درنسل دوم و سوم خودنمایی میکند مربوط به تصاویر نادرستی بوده که به آنها منتقل شده است و بیجهت نیست که عوارض و عواقب آن نیز در قالب معضلاتی چون ...
حراج تهران حکایت هزار و دوم شهرزاد!
حراجی تهران گرچه یک شب اتفاق افتاد اما قصه دراز سوالهای بی پاسخ این حراجی به هزار و یکشب شهرزاد بیشتر مانند است تا به یک اتفاق فرخنده هنری که وقتی درهای خروجی باز می شود خریداران و فروشندگان هر دو با لب خندان از آن بیرون میآیند!
تاثیر شبکههای ماهوارهای بر نهاد خانوادههای ایرانی/۲
هشدار! دسترسی آسان فرزندان به شبکههای ماهوارهای
تجربه ثابت کرده که شاید در اوایل پخش یک مجموعه تلویزیونی یا فیلم از شبکههای گوناگون ومتنوع ماهوارهای والدین مانع تماشای کودکان و جوانان خود میشوند؛ اما به مرور ممنوعیتها از بین رفته و آنها نیز به راحتی میتوانند سریالها و فیلمهای شبکههای ماهوارهای را تماشا کنند و تاثیرات منفی آن هم در امان ...
فراموشی محسنی؛ مصلحتی یا واقعی؟
جای بسی تاسف است که مدیر روابط عمومی اسبق سازمان میراث فرهنگی کشور، بدیهیترین اطلاعات که همان اسامی استادان و بزرگان این حوزه است را نمیداند.
غلبه بر مشکلات خانواده در سایه آرامش و همدلی
فیلم سینمایی «زبان مادری» کوشش میکند تا پیام خود را که همدلی در سایه آرامش است برای مخاطب بیان کند و به مخاطب یادآوری کند که تنها در سایه آرامش، همدلی و ارتباط مناسب با یکدیگر میتوان انتظار داشت که یک خانواده بتوانند از پس مشکلات خود برآیند.
به بهانه اکران پنج فیلم جدید در سینماها؛
بازگشت رونق یا ریزش دوباره مخاطبان سینما
سینما به عنوان هنری تاثیرگذار در کشور به دلایل مختلف در چند سال اخیر از جمله تولید انبوه فیلمهای سطحی و بیکیفیت نتوانسته تاثیرات لازم خود را داشته باشد و تبدیل به هنری خنثی شده، تا جایی که سال به سال مخاطبان خود را از دست داده و باعث بیکاری تهیه کنندگان، سرمایه گذاران، سینماداران و هنرمندان مختلف ...
تئاتر در روزهای گرم دومین هفته مردادماه؛
از خداحافظی پیشکسوت تئاتر تا تعطیلیهای سالنهای تئاتری
در دومین هفته مرداد ماه و در روزهای گرم نیمه تابستان محمود استاد محمد نمایشنامه نویش و کارگردان پیشکسوت تئاتر از زندگی خداحافظی کرد و اجراهای تئاتری به این استاد تقدیم شد.
گذری بر عملکرد مرکز هنرهای تجسمی در سالی که گذشت؛
به جملۀ «کمبود بودجه» عادت کردهایم
یکی از رسوم همیشگی مسئولان دولتی در آئینهای گشایش و یا پایان جشنوارهها و نشستهای خبری و گفتگوهای خبری سخن گفتن از کمبود بودجه بخش فرهنگ است. بودجههایی که باید اختصاص یابند و اختصاص نمییابند؛ برنامههای رنگارنگی که در لیست آرزوهای مسئولان هست؛ اما معلوم نیست که چرا ...
شبهای قدر شبهایی هستند که همه شیعیان با خود رمز و رموزی در این شب دارند که خودشان میدانند و معبودشان؛ این شبها را نمیتوان با هیچ شب دیگری یکسان گرفت؛ نه از آن رو که چهره آسمان تیره است؛ نه از آن رو که چهره زمین تیره است و نه از آن رو که نقل شده شب آمرزش کناهان است؛ بلکه ...
گذری بر دومین حراج بزرگ تهران گرچه فی نفسه در حکمت برگزاری محلی از اعراب ندارد اما باید گفت که این حراجیها نقاط ضعفی نیز دارد که از کیفیت آن میکاهد و اعتمادها را نسبت بدان کمرنگ میکند. تا جایی که شایعه سوری بودن فروش آثار گران قیمت در حراجی گوش به گوش در جامعه هنر پیچیده و شبهه دروغین بودن حراج ...
نگاهی به فیلم «شکار» ساخته «توماس وینتربرگ»؛
با دیدن عبارت «یک سال بعد» فکر می کنیم همه چیز تمام شده ولی کسی پشت به نور ایستاده، لوکاس منتظر است. الان همه چیز به نوع دیگری تمام می شود، مرد اسلحه به دست در ضد نوری میان درختان گم می شود، لوکاس هنوز روبرو را نگاه می کند، چه خواهد شد؟ آینده چگونه است؟
«نفر پانزدهم» عنوان مجموعه سه داستان بلند از جهانگیر خسروشاهی است که به تازگی از سوی انتشارات عصر داستان منتشر شده است.
۶ سال از مرگ میکل آنجلو آنتونیونی گذشت؛
آنتونیونی کارگردان شیدایی، تنهایی و حیرانی
۶ سال از مرگ میکل آنجلو آنتونیونی گذشت، فیلمسازی که تاثیر عمیقی بر فیلمسازان نسل خود و نسل های بعدی گذاشت. سینمای شخصی و منحصر به فرد آنتونیونی که دیدگاه هایش به زندگی را نشان می داد پر است از تنهایی و گم شدن انسان دوران جدید. دوربینش انسان پریشان را چون شعری را روایت می کند که در ظاهر غیرقابل فهم است ...
به بهانه پخش سریال «هشت بهشت»؛
جذب مخاطب با استفاده از گویشهای مختلف ایرانی
مجموعه تلویزیونی «هشت بهشت» با توجه به اینکه تلاش کرده از گویشها و لهجههای مختلف ایرانی به دور از توهین و تمسخر استفاده کند توانسته تاحدودی در جذب مخاطب موفق عمل کند.