بهانه نگاهی به آثار فرح اصولی؛
فرح اصولی یکی از هنرمندان نقاشی است که چندین دهه از عمر خود را صرف نگاگری و احیای آن کرده است.
کاشیکاری، شریفترین هنر مردمی ایران؛
گلهای سرخ، زنده در دایره آبی فام
یکی از عمدهترین تزئینات معماری ایرانی، کاشیکاری و هنرهای وابسته به آن است. هنری که میتوان پیشینه استفاده از آن را دروازههای ایشتار بابل ذکر کرد.
گذری بر آثار ونگوگ به بهانه تودلش؛
گوش بریده و رویای گلهای آفتاب گردان
سیام مارس سالروز تولد ونسان ونگوگ هنرمند بزرگ امپرسیونیست و پیشوای پست امپر سیونیسم است. هنرمندی که همه او را با تابلو پر آوازهاش، شب پر ستاره می شناسند.
به کودک و نوجوان کتاب عیدی بدهیم
از کودکی همیشه شنیده ایم«بهترین دوست انسان کتاب است»، در آن زمان برای داشتن یک جلد کتاب زیبا شادمانی می کردیم و آرزو داشتیم یک کتابخانه پر از کتاب های مورد علاقه مان داشته باشیم.
گذری بر سرگذشت و آثار احمد اسفندیاری؛
احمد اسفندیاری یکی از پیشگامان نقاشی نوگرای ایران بود که نقش موثری در نقاشی دهههای سی و چهل ایران داشت.
به بهانه پخش برنامه «کتاب نوروز»؛
هر شب ۱۵ دقیقه، تنها سهمیه نوروزی مردم از کتاب
امسال هم رسانه ملی همچون سال های قبل به پخش برنامه های گوناکونی در زمینه های مختلف فرهنگ و هنر می پردازد.
آلبومهای که فروش نمیروند؛ گزارش عملکرد شماست!
یکی از مشکلات فعالان موسیقی کلاسیک ایرانی کسادی بازار فروش آلبوم های موسیقی و کم شدن مخاطبان کنسرت های موسیقی کلاسیک است.
از خنثی ترین جشنواره شعر تا نامعقول ترین نظرسنجی شاعر مردمی
در سال ۹۱ همزمان با ایام دهه فجر طبق روال هر سال، جشنواره شعر فجر برگزار شد و هفتمین دوره برگزاری خود را پشت سر نهاد.
«در پایتخت فراموشی» چه میگذرد؟
«در پایتخت فراموشی؛ حاشیه نویسی بر سفری مشترک با بهروز افخمی به کابل و پنجشیر» نوشته محمد حسین جعفریان است که توسط انتشارات سوره مهر منتشر شده است.
گذری بر موسیقیهای عروسی در روزگار قاجار؛
موسیقی که غربی ها هرگز آن را نفهمیدند!
عروسی یکی از رسومی بود که در موسیقی ایرانی اثری انکارناپذیر گذاشت. به همین سبب در این نوشتار، وجود و ارزش حضور این موسیقی را بررسی میکنیم.
چگونگی نوروز و آداب و رسوم آن در زمان قاجاریه؛
اقبال وجود مسعود در این ثانیه آفتاب به برج حمل تحویل گردید
ایوان تخت مرمر قدیمیترین بنای کاخ گلستان به هنگام نوروز در عهد قاجار محل برگزاری سلام نوروزی بود.
در این نوشتار کوتاه به موسیقی در دوران پر رکود زند و قاجار نظر می افکنیم.
بهای سنگینی که گران ترین جایزه ادبی برای تخلفاتش پرداخت
گران ترین جایزه ادبی در ایران جایزه جلال آل احمد است که با اختصاص ۱۱۰ سکه بهار آزادی به نفر اول حامل این عنوان است و امسال پنجمین و پر حاشیه ترین دوره خود را پشت سر گذاشت.
مردی که تاریخ موسیقی ایرانی را از فراموشی نجات داد!
روح الله خالقی یکی از برترین هنرمندان معاصر و یکی از نوابغ موسیقیست. این هنرمند نقشی بی بدیل در خلق موسیقی های ماندگار ایرانی دارد.
جشن آتش افروزی بر بام امروز برگزار میشود
نیاکان ما در شامگاه واپسین (بیست و نهم اسپند ) روز سال، چراغی به لبۀ بام سرای خود میگذاشتند و بام دادان(سحرگاهان) بر روی بام میرفتند و آتش میافروختند.
به بهانه پخش ۹۵ فیلم سینمایی از شبکه های مختلف سیما؛
احترام به مخاطبان خسته از پخش آثار کلیشه ای و تکراری
شبکههای مختلف سیما با احترام به شعور و هوش مخاطبان مختلف خود امسال تصمیم گرفته اند که با دست پر به دیدن مخاطبان خسته از دیدن آثار کلیشه ای و تکراری سیما بیایند و به همین خاطر۹۵ فیلم سینمایی ایرانی و خارجی را برای مخاطبان خود تدارک دیده اند.
به بهانه اکران فیلم «کریستال»؛
فیلم سینمایی «کریستال» روایت جوانانی است که جامعه و آدمهای آن به دلیل یک اشتباه به درستی با آنان رفتار نمیکنند و مجموع این عوامل باعث میشود که جوان برای تسکین دردها و نگرانیها خود به سمت مواد مخدر، جرم و جنایت کشیده شود.
فصل هایی که با جایزه کتاب فصل نو نشدند
برگزاری جوایز کتاب از جمله جایزه کتاب فصل از مهمترین برنامه های فرهنگی در سال است اما به راستی چند درصد مردم جایزه کتاب فصل را می شناسند؟!
از وعده های توخالی بهمن دری تا لغو مجوز انتشارات
بیست و پنجمین نمایشگاه کتاب تهران در اردیبهشت سال ۹۱ به عنوان بزرگترین و شاید پر هزینه ترین فعالیت فرهنگی، جای نقد و تامل بسیار دارد.
تاثیر سالنهای سینما بر جذب مخاطب
یکی از مشکلاتی که از تماشاگران سینما کاسته، فرسوده بودن سالن های سینماست.
نگاهی به مجموعههای نوروزی سیما؛
شبکههای مختلف تلویزیون با گخش سریالهایی چون «پایتخت ۲»، «آب پریا»، «همه خانواده من «و «هفتسین «تلاش تلاش میکنند که بتوانند مخاطبان را به سوی آثار خود جذب کنند.
خط به سبب ارزشهای بی بدیلش در ثبت و اشاعه دانستههای بشری همیشه مورد ستایش انسان بوده و هست.
پنج شب پیاپی اپرای نمایشی «اسکیکی» اثر «جیاموکو پوچینی» با سرپرستی و کارگردانی هادی قضات در تالار وحدت به روی صحنه رفت. اجرای موفق اپرای آنسامبل تلنگری ست تا به هنرهای نمایشی و موسیقایی خود دوباره نگاه کنیم.
دومین جشنواره هنرهای تجسمی کودک و نوجوان امروز برگزار میشود. به همین سبب در نوشتارب کوتاه لزوم توجه به هنر این قشر از جامعه را مد نظر قرار میدهیم.
به بهانه نمایش «اینجا آخر دنیا»؛
ناموفق بودن فیلمسازان ما در روایت ژانر وحشت
ساختن فیلم سینمایی درژانر وحشت در کشور ما حکایتی طولانی دارد و در طول این سالها خیلیها تلاش کردند که فیلمی در این ژانر بسازند. موفق نبودند. چرا که بیشتر از آنکه فیلمشان باعث ترس، اضطراب، وحشت، و دلهره مخاطب شود اسبابی برای خنده مخاطبان سینما بوده است.
آقای مدیر! انیمیشن معلم سر خانه بچههاست
قدمی که در راستای خیابان انقلاب و بازار مکاره CD فروشیهای میدان بیاندازیم؛ با انبوهی از انیمیشنها، بازیها و امثال آنها برخورد میکنیم. بعد تازه متوجه میشویم که چقدر همه چیز با زمانه ما تفاوت دارد! اما این تفاوت تمام ماجرا نیست. اگر دقت کنیم حتی یک انیمیشن ایرانی هم ...
برای تولد «کریستوف کیشلوفسکی»؛
71 سال از تولد کارگردان «رنگها» گذشت
افراد مختلف در مکانهای مختلف دنیا می توانند در لحظه مشابه هم فکر کنند. دائما به این موضوع فکر می کنم که آدمهای مختلف در مکانهای مختلف و به دلایل مختلف به موضوع یکسانی فکر می کنند. سعی می کنم با فیلمسازی مردم را به هم ربط دهم. (کریستوف کیشلوفسکی)
به بهانه نمایش فیلم «دزدان خیابان جردن»؛
ساخت فیلمهای کمدی و سطحی درسالهای اخیر ازسوی برخی ازتهیه کنندگان با هر ترفندی مانند کپی از آثار موفق کمدی ایرانی و خارجی برای جذب مخاطب به هر قیمتی باب شده بود و عمده این تهیه کنندگان روی فیلمنامههای کمدی سرهم بندی شده سرمایه گذاری کرده و روی خوشی به سایر ژانرها نشان ندادند.
«لاله» در پردیس سینمایی ملت کلید میخورد
به گزارش خبرنگار سینمایی هنرنیوز و به نقل از یک منبع موثق، عصر امروز نخستین سکانس داخلی فیلم سینمایی «لاله» که به یکی از جنجالیترین پروژههای سینمایی سالهای اخیر تبدیل شده است با حضور نیکی کریمی کلید میخورد تا سازندگان این پروژه جنجالی، ثابت کنند همچنان مقلوب حاشیههایی که - بعضا وجهه سیاسی آن بر ...
نگاهی به سریال «تهران پلاک یک»؛
نقد زندگی و فرهنگ آپارتماننشینی
مخاطب در مجموعه تلویزیویی «تهران پلاک یک» در هر قسمت به زبان طنز و به شکل اپیزودیک با معضلات زندگی آپارتماننشینی و عدم رعایت فرهنگ زندگی در آن آشنا و نقد میشود.